Nakon saobraćajne nesreće pokušala da proda dušu putem "Ibeja"

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Nakon saobraćajne nesreće pokušala da proda dušu putem "Ibeja"

Izvor:
Blic.rs

Spisateljica iz Albukerkija pokušala je da proda svoju dušu putem sajta "Ibej". Žena je neobičnu aukciju pokrenula jer se nakon teške saobraćajne nesreće osećala potpuno beznadežno.

257770_ibej_ff.jpg

Nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 2007. godine, Amerikanka po imenu Lori bila je tri nedelje u komi, pretrpela je šlog i prelome kuka, noge i rebara.

Iako se delimično oporavila od povreda, ona nikada nije uspela da se vrati svom starom životu. Osećajući se potpuno beznadežno, odlučila je da ponudi svoju dušu onome ko je spreman da da najviše novca.

Kako prenosi "Hafington Post", Lori je pokrenula aukciju na sajtu "Ibej", u okviru koje je ponudila dušu na prodaju, po ceni od 2.000 dolara.

Aukcija je ubrzo poništena, zbog toga što pomenuti sajt zabranjuje prodaju ljudskih organa i ostataka. "Ne dozvoljavamo prodaju ljudi niti delova tela", navodi se u pravilniku "Ibeja".

U izjavi za "KOB.com", Lori je objasnila da je u pitanju bio očajnički potez.
- Stigla sam do tačke kada sam umorna. Ne osećam se dobro. Na ivici sam. Zaista jesam - rekla je ona.

Student sa Univerziteta u Vašingtonu pokrenuo je sličnu aukciju u februaru, kada je njegova duša dostigla cenu od 400 dolara. Međutim, aukcija je uskoro ukinuta a njegov nalog na "Ibeju" je ugašen.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Prodaje dušu preko sajta eBay

[h=1]Prodaje dušu preko sajta eBay
[/h]B92

Koliko košta duša? Jedna književnica iz Albukerkija smatra da košta 2.000 dolara, koliko je i tražila za nju preko sajta eBay.

2505924874ff9673cbaa74562249528_orig.JPG

Lori N.

Lori N. Preživela je saobraćajnu nesreću 2007. godine pala u komu tokom koje je imala moždani udar.

Probudila se prelomljenog kuka, karlice, noge, ključne kosti i rebara.

„Veoma sam umorna i ne osećam se dobro. Na kraju sam živaca, zaista“, kaže Lori koja je zbog toga odlučila da proda svoju dušu preko sajta eBay.

Međutim, politika te internet stranice ne dozvoljava prodaju bilo čega ljudskog.

Na sajtu stoji:

„Ne dozvoljavamo da se na aukciju stavljaju ljudi, ljudsko telo ili bilo koji delovi tela sa dva izuzetka: prodavci mogu staviti proizvode od ljudske kose i lobanje i skelete koji imaju medicinsku upotrebu“.

Prodaju duše preko tog sajta pokušao je i jedan student, a cena koju je tražio iznosila je 400 dolara

Natrag