Najznačajnije žene u životu Zdravka Čolića
Zdravko Čolić, omiljeni pevač generacija žena kaže da je upravo zbog njih počeo da svira gitaru, a zatim i da peva. Žene su oduvek bile njegova najveća inspiracija i pokretač, a na današnji praznik, 8. Mart, priseća se nekih od onih koje su mu obeležile život.
![zdravko_colic_1.jpg](http://www.europopmusic.eu/Images/Yugoslavia_images/Colic_images/zdravko_colic_1.jpg)
MAJKA STANA
- Svakog 8. Marta prvo pomislim na svoju majku. Kao dečak poštovao sam taj njen dan i donosio joj cveće. Ona je bila domaćica i brinula je o celoj našoj porodici i kući. Živela je za nas. Njena smrt je ogromna bol i veliki gubitak.
UČITELJICA FATIMA DELIĆ
- Učiteljica Fatima je iz mene izvukla recitatorsko dramski talenat. Volela je da pravi školske priredbe, da režira prestave... Sećam se jednom sam recitovao “Stojanka, majka Knežpoljka” pa sam rasplakao neke žene u publici. (smeh) Uglavnom, zahvaljujući učiteljici zavoleo sam scenu i postao ovo što sam
danas. Ona je 78. bila gost na mom koncertu u “Pinkiju”, ako se sećate. Fatima Delić još je živa, stanuje u Sarajevu.
BAKA MARA
- Obe bake, i po ocu i po majci, zovu se Mara. Nažalost više nisu žive. Baka Mara Vuletić, mamina mama, živela je u Trebanju. Kao dečak mnogo sam voleo tamo da idem i ostajao sam po četiri, pet meseci. Kad se vratim u Sarajevo plačem i ponavljam: “Hoću ja mojoj babi!” Nju sam posle majke najviše voleo.
PRIJATELJICE
- Od najranije mladosti volim da sam u društvu dama. Sa mnogim prijateljicama održavam kontakte još iz škole. Ima ih svuda po svetu i puno se radujemo kada se negde sretnemo. Žene menjaju ljude nabolje. I one sa kojima sam se zabavljao menjale su me nabolje. Žene su me sigurno mnogo čemu
naučile.
SUPRUGA SANDRA
- Sreća je kada sretneš ženu koja je pravi prijatelj, sa kojom možeš da pričas o svemu, koja te može posavetovati. Žena može čoveku da bude najbolji drug i ako te kritikuje, a ne samo ako ti povlađuje.
ĆERKE UNA I LARA
- Vidim da imaju talenta za muziku i radujem se tome, a posebno mi se sviđa što se bave sportom. Prolazi vreme, evo starija Una ima već 9 ipo godina, ide u školu, na tenis, trenira i karate. Ja sam bio živahno dete, a vidim da su i ćerke na mene.
Čestitka
Povodom 8. Marta, jednog od njegovih najdražih praznika, Zdravko Čolić upućuje čestitke čitateljkama portala “Žena”, uz zdravicu kojoj će se verovatno pridružiti mnogi muškarci:
- Želim da nam žene budu dobre k’o što su nam bile naše mame, da nam devojke budu verne, a i mi njima, i da se volimo i poštujemo. Bez žena ne možemo da živimo i zato nek nam budu žive i zdrave, jer kad ima zdravlja biće i svega drugog.
Izvor:zena.blic.rs