Šta je novo?

Najzanimljiviji računari u ovoj godini

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Lap top od milion dolara

Sledeća godina će biti puna iznenađenja kada su laptopovi u pitanju. Neke od njih ćemo moći da odmotavamo i zamotavamo, u nekima ćemo držati šminku, a na nekima ćemo puštati ploče… Evo našeg izbora najluksuznijih i najlepših laptopova za 2010. godinu.

laptop-v.jpg


Luvaglio’s Million Dollar Laptop
Iz Engleske nam stižu samo reči hvale o novom laptopu koji je dizajnirao kreator Luvaljo, a koji košta tačno milion dolara. Ovaj laptop spada u seriju luksuznih prenosnika i prodavaće se po toj ceni. Još uvek nisu otkriveni svi detalji vezani za performanse ovog računara, ali znamo da ima široki LED lit ekran od 17 inča, koji sadrži specijalno dizajniran antirefleksni blesak koji je zadužen za čistu i jasnu sliku. Tu je i 128GB Solid State Disk mesta i slot za Blue-Ray drajv. Ima integrisan uređaj za čišćenje ekrana i veoma retko obojeno parče dijamanta koji udvostručuje jačinu dugmeta za uključivanje kada se stavi u laptop, a proverava i sigurnost linkova koje želite da posetite.

Orkin’s Rolltop

Orkin Design Rolltop će se definitivno naći na listi “must have” mnogih obožavalaca tehnike, iako je reč o konceptu koji bi trebalo da se nađe u prodaji. Zašto smo to rekli? Ovaj netbuk dolazi sa fleksibilnim OLED displejom koji je osetljiv na dodir, a posebno će se dopasti fanovima iPhona. Kada se potpuno ”izrola”, na raspolaganju će vam biti ultratanak dispej od 17 inča, koji takođe može da se preklopi, čime se dobija 13 tablet, onda kada vam je potreban. Nemamo ni najmanju ideju da li će imati bežični internet ili ne, ali se čini će odvojiv deo držati teblet, a uz njega dobijate i adapter za struju i više USB portova.

Thinkpad Reserve Edition
Kada je IBM predao celu svoju laptop diviziju kompaniji Lenovo, mnogi su se plašili da će klasičan Thinkpad dizajn negde usput izgubiti svoj pravi put. Zato je Thinkpad Reserve Edition došao kao pravo iznenađenje i radost za sve nas koji smo bili “neverne Tome”. Ovakvog lepotana bi svako poželeo.

Ergonomic Dual Screen Split Keyboard Laptop
Najslađe kod ovog neverovatnog Ergonomic Dual Screen Split Keyboard Notebook Portable Personal Computer nije samo činjenica da se tastatura razdvaja kako bi korisnik imao mesta za lakši rad rukama, već to što ima još jedan LCD ekran skriven ispod toga. Kakva fantastična ideja! Drugi ekran radi u skladu sa drugim ekranom - omogućavajući na taj način korisniku da po sistemu drag and send koristi programe kao što su Windows, ali i sve ostale programe. Omogućava i da se na njemu nezavisno radi jer ima funkciju pen-based input screen za hvatanje beležaka, skiciranja ili za bilo šta drugo što korisnik ne želi da radi na glavnom ekranu. Ovo čini EDSSKN neprocenjivim za sve pisce, umetnike i dizajnere.

HP Girly Laptop
Neke devojke žele posebnu pažnju, ne samo od svojih momaka već i od gedžeta koje koriste. Upravo to je uspeo da omogući HP kada je predstavio koncept laptopa posvećen isključivo devojkama. Svaki od ovih dizajna koje je uradio Nikita Bujanov ima poseban set specifikacija koji prepoznaje kada devojka želi da se mazi; izgledaju veoma otmeno, stilizovani su, moderni, a čak podstiču i veoma veliku produktivnost. Nažalost, mi tek očekujemo da HP zaista započne i njihovu pravu proizvodnju. Proizvodnja, naravno, zavisi od toga koliko će devojaka pokazati interesovanje.

Fujitsu’s DJ Laptop
Fujitsu DJ laptop, kako su ga nazvali, ima LCD ekran od 20 inča, koji kada se zatvori ima okretnu funkciju kojoj može da se pristupi preko dugmeta koje se nalazi na ekranu osetljivog na dodir sa spoljašnje strane. Na ovaj način možete da puštate muziku kao nekada sa vinil ploča.

2015 Compenion Laptop
Dizajn koji je uradio Feliks Šimdberger za laptop 2015 sa OLED ekranom osetljivim na dodir je zaista impresivan. Sam računar ima OLED ekran osetljiv na dodir, na kome možete direktno da radite, što veoma liči na umpc ili pda. Ceo ekran je napravljen kao slajder i može da se pomera napred kako bi se otkrio drugi OLED ekran osetljiv na dodir koji se nalazi ispod prvog. Na ovom drugom možete da imate tastaturu ili kontrole koje će vam olakšati rad, koje su veoma slične radu na računaru koji ima dva ekrana.

Autor: E.B
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poruka
323
Thinkpad Reserve Edition
Kada je IBM predao celu svoju laptop diviziju kompaniji Lenovo, mnogi su se plašili da će klasičan Thinkpad dizajn negde usput izgubiti svoj pravi put. Zato je Thinkpad Reserve Edition došao kao pravo iznenađenje i radost za sve nas koji smo bili “neverne Tome”. Ovakvog lepotana bi svako poželeo.

Autor: E.B

FAIL!

IBM nikada nije prodao celu svoju fabriku Lenovo. Već su kinezi otkupili 51% akcija, i poslati većinski vlasnik, ali i dalje je ugovornom obavezan Lenovo da poštuje IBM-ovu licencu kvaliteta, to znači da Lenovo ne može da pravi bilo kakve kršve, već samo one za koje IBM da zeleno svetlo.

Mnogo su ovi novinari glupi i neobavešteni....
 
Top