Šta je novo?

Najbolje vežbe s obzirom na građu tela

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.692
Najbolje vežbe s obzirom na građu tela

Nakupljanje masnoća na pojedinim delovima tela je genetski određeno, što znači da bi žene trebale da prilagode vežbanje svom tipu građe, da bi maksimizirale učinak vežbanja i napora.

1.jpg

Figura peščanog sata
Najbolji način da potrošite višak kalorija je trčanje, vožnja bicikla ili plivanje tri puta nedeljno po 40 minuta. Ako prvo treba da skinete višak kilograma, svoje vežbanje bazirajte na vožnji bicikla i plivanju, trčanje izbacite iz programa dok ne smršate.

Građa poput kruške
U ovom slučaju treba da se fokusirate na ravnotežu gornjeg i donjeg dela tela, što znači da ćete pokušati da ojačate gornji deo tela i smanjite donji deo. Da biste to postigli fokusirajte se na aerobne aktivnosti kojima vežbate donji deo tela, i na vežbe otpora koje će vam ojačati mišićnu i koštanu masu gornjeg dela tela.

Građa poput jabuke
Fokusirajte se na aerobni trening da biste smanjili telesnu težinu i sagoreli višak masnoća. Radeći više na donjem delu tela možete izbalansirati noge sa grudima i ramenima. Za ovaj oblik pilates je vrlo dobar za izgradnju mišića celog tela. Za one željne malo više akcije, tu je i tenis koji će s rotacijom torza ojačati trbušne mišiće.

Atletska građa
U tom slučaju možete se baviti telesnom aktivnošću kojom poželite. Ako želite da izgubite suvišne kilograme, učinite to kardio vežbama, posebno ako je reč o zadnjem delu butina i stomaku. Ako želite da dobijete na mišićnoj masi da bi vaše telo dobilo zdravu sportsku formu, učinite to vežbama s tegovima. Vežbajte ujednačeno gornji i donji deo tela, i sve grupe mišića, da biste osigurali simetriju tela.

Izvor: S media
 
Top