Šta je novo?

Najbizarniji zdravstveni saveti

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.917
27. 07. 2011. 08:00h| Blic

Najbizarniji zdravstveni saveti

Napredak medicine omogućio je širok raspon medikamenata za lečenje brojnih bolesti, ali naučnici sugerišu da se neke boljke mogu lečiti i na drugačiji način, te tako ljudima koji pate od alergija sugerišu da se obriju.

102176_dsc01335_f.jpg
Jedan od načina da se rešite alergije, jeste da se brijete redovno

Svi muškarci koji imaju neku vrstu alergije zbog koje često kijaju treba da se reše brkova i njihov problem će nestati. Razlog je jednostavan, zrnca polena zadržavaju se na dlakama, te konstantno iritiraju disajne organe. Ako su vam brkovi baš toliko dragi, naučnici savetuju da ih onda barem dva puta dnevno dobro operete sapun, kako biste sprali polen.

Zanimljiv savet neke studije daju i ljudima koji pate od migrene. Naime, sve što treba da urade kada dobiju napad migrene je da pomirišu jabuku i bol će se smanjiti.

Savet koji će bez sumnje neke žene jedva dočekati odnosi se na nošenje visokih potpetica. Prema jednom istraživanju britanskih naučnika, nošenje štikli može biti odlična prevencija protiv artritisa i bolovima u kolenima.

Istraživači donose dobru vest i za sve one koji vole da vežbaju i ostanu fit budući da najnovija istraživanja pokazuju da je posle treninga bolje piti čokoladno mleko nego vodu. Odgovor zašto je to tako krije se u proteinima koje mleko sadrži, te manjoj količini šećera u odnosu na aromatizovane vode i energetske napitke koji se obično savetuju posle treninga. 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.917
Dokazano: Neverovatni zdravstveni trikovi

Dokazano: Neverovatni zdravstveni trikovi

Ako vam se često dešava da štucate po nekoliko minuta, ili volite da se najedete pre spavanja, postoje neverovatni trikovi kojima možete da zavarate mozak i rešite se trenutne neprijatnosti.

1.jpg

1.Iako vam se može učiniti kao šašava ideja, ako vas svrbi grlo, počešite uvo. Stimulacijom nerava u uvetu stvara se refleks u grlu koji izaziva spazam mišića i smiruje svrab.

2.Takođe, levo uvo bolje "hvata“ muzičke tonove tako da nemojte pojačavati ton, nego okrenite levu stranu glave ako ne čujete dobro televizor. Međutim, ako na žurci ili prilikom razgovora telefonom ne čujete vašeg sagovornika, poslužite se desnim uvetom jer ono bolje "hvata“ brzi govor.

3.Ako imate problema sa slabom bešikom, razmišljajte o vezi i partneru jer je naučno dokazano da takva razmišljanja skreću pažnju mozga sa bešike. A kada želite da “ometete” mozak i ne osećate bol prilikom primanje injekcije, sve što treba da uradite jeste da se nakašljete. Naučnici kažu da kašalj podiže nivo pritiska u vašem kičmenom kanalu, što ograničava osećaj bola na putu do vašeg mozga.


4.Kada sledeći put budete imali zapušen nos ili bol u sinusima, pritisnite jezikom gornje nepce dok u isto vreme prstom pitiskate prostor između obrva. Lekari tvrde da nakon 20 sekundi dolazi do pomeranja raone kosti što oslobađa zapušenje i čisti nos.

5.Isti postupak će vas spasiti i od “smrzavanja mozga” koje se dešava kada jedete sladoled. “Smrzavanje mozga” se dešava zato što se nervi na gornjem nepcu previše ohlade pa vaš mozak misli da je hladno celom telu. Tada dolazi do pregrevanja organizma zbog čega vas zaboli glava.

6.Krv iz nosa možete zaustaviti tako što ćete komad pamuka staviti na gornje desne, odmah ispod nosa i pritisnuti ga. Većina krvi prilikom krvarenja iz nosa dolazi iz zida hrskavice koji deli nos, tako da pritiskom na to mesto zaustavljate krvarenje.

7.Kada vas boli zub uzmite led i njime trljajte šaku, tačnije deo kože između palca i kažipsta jer u tom delu postoje nervi koji stimulišu mozak da blokira bol u ustima.


8.Ako ste se prejeli pre spavanja i muči vas stomak, lekari savetuju da legnete na levi bok jer je u tom položaju vaš stomak niži od jednjaka što onemogućava stomačnu kiselinu da dođe do grla, pa nećete dobiti gorušicu. Ako posle jela počnete da štucate palcem i kažiprstom pritisnite deo iznad obrva i ubrzo će prestati.


9.Sledeći put kada vam utrne ruka, mašite glavom levo-desno i trnci u ruci će proći. Do trnjenja ruke dolazi zbog stezanja nerava u vratu pa je razgibavanje tih nerava lek za ruku. Kada vam utrne noga, dolazi do stezanja nerava u donjem delu tela tako da morate da ustanete i hodate da bi oslobodili nogu.

10.Svaki lekar će vas prvo posavetovati da ne treba da pijete, ali ako vam se desi da se toliko napijete da soba počne da vam se vrti, stavite ruku na nešto stabilno. Alkohol razređuje krv u delu uveta koji se zove kupula koji reguliše ravnotežu. Kada stavite ruku na nešto stabilno dajete mozgu drugu referentnu tačku, što vam pomaže da “zaustavite sobu “.

11.Za sve one koji žele duže da rone zadržavajući dah neophodno je dobro da se pripreme. Umestio jednog dubokog uzdaha savetuje se više kratkih. Time ćete dobiti dodatnih 10 sekundi.

Izvor: B92
 
Top