Šta je novo?

Nagrade za najbolje beogradske đake

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.731
Nagrade za najbolje beogradske đake
Izvor: Blic A. Vušović | 28. 06. 2011. - 16:13h | Foto: D. Goll

Najbolji učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola okupili su se danas na tradicionalnom svečanom prijemu u Starom dvoru gde su za svoj uspeh, znanje i posebne talente kojima su se istakli na brojnim međunarodnim takmičenjima dobili vredne nagrade.

153879_blic-nagrada-15_ig.jpg


Učenici su nagrađeni lap-top računarima i rečnicima stranih izraza, kao i albumom znamenitih ličnosti Srbije


Od 281. đaka generacije, njih deset koji su tokom školovanja osvajali nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima dobili su kao i ostali đaci generacije lap-top računar i rečnik stranih reči, ali i album znamenitih ličnosti Srbije i zbirku od 25 kovanica.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić dodelili su "najboljima" ove vredne nagrade.
- Vi ste promoteri znanja i najbolje što Srbija ima. Nadam se da ćete i tokom kasnijeg školovanja napredovati i promovisati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima u svim naučnim disciplinama kao što je bilo i do sada - rekao je ministar Obradović i čestitao učenicima.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić istakao je da se mora ulagati u znanje, jer to znači ulaganje u bolju budućnost naših građana i cele zemlje.

Irena Plaović (18), đak generacije Filološke gimnazije tokom protekle četiri godine učestvovala je na republičkim takmičenjima iz srpskog iz italijanskog jezika i osvajala prestižna mesta.
- Učestvovala sam i na međunarodnom konkursu u Italiji gde sam osvojila prvo mesto dve godine za redom. Bila sam prva u Beogradu na takmičenju iz besedništva. Inače kada ne idem u školu volim da pišem poeziju, a bavim se i pozorištem - kaže Irena i dodaje da će od sledeće godine studirati na Filološkom fakultetu na odseku za srpski jezik i književnost.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.731
Fond za 5+

Dodeljene novčane nagrade najboljim učenicimaIzvor: Blic J.R.O. | 28. 06. 2011. - 20:31h

BEOGRAD - Najboljim učenicima srednjih i osnovnih škola dodeljene su vredne nagrade "Fonda za 5+", koji je osnovala Srpska banka.

153949_dodela-nagrada-_f.jpg


Prof. dr Dragoljub Mićunović dodeljuje nagradu talentovanom učeniku

Najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji nagrađeni su vrednim novčanim nagradama koje su im danas dodeljene u prostorijama Srpske banke u Beogradu.

Nagrade su finansirane iz "Fonda za 5+", koji je idejni projekat Srpske banke, sa ciljem da se pomognu i stipendiraju talentovana deca čiji roditelji žive u skromnim uslovima, da im se pomogne da svoju decu iškoluju i pošalju ih na stručna usavršavanja u naučnim i obrazovnim centrima u zemlji i inostranstvu.

Nagrađeno je 10 učenika osnovnih, i 11 učenika srednjih škola, koji su osvajali nagrade na republičkim takmičenjima iz biologije, hemije, istorije, matematike i srpskog jezika. Prof. dr. Dragoljub Mićunović je istakao da mu je drago da su se stvorili uslovi da se mladima u Srbiji pomogne, jer naš najvažniji resurs jesu pametna deca i da država treba što više da ulaže u svoju omladinu i da ih afirmiše da kasnije svoje znanje primene u praksi i pomognu svojoj zemlji.

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva, i vodoprivrede, takođe su svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju.

- Imao sam 16 godina kada sam osvojio prvo mesto na takmičenju iz geografije, i Predsednik Francuske mi je uručio nagradu od 100 maraka, za šta sam tada kupio knjige.Ta pomoć mi je mnogo značila, jer sam mogao da pomognem svojim roditeljima, a i vrlo mlad sam shvatio da se marljiv rad isplati i da moram još više da se trudim. Zato sam počastvovan što danas prisustvujem jednom ovakvom događaju, i nadam se da će pomoć države vama, deci koja nam osvetlavate obraz, biti još veća, rekao potpredsednik Vlade.

Učenici su nakon dodele nagrada otišli u kolektivni obilazak Zoološkog vrta, da svoj dan u Beogradu pamte i po lepom druženju, i sa ponosom se vrate u svoje rodne krajeve, s nadom da će njihovi uspesi i ubuduće biti propraćeni kako dolikuje.
 
Top