Šta je novo?

Na Ju-tjubu poziv na napade u HR

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Na Ju-tjubu poziv na napade u HRZagreb -- Na Ju-tjubu se pojavio video snimak u kome muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu.


130113komandir_samil-300x236.jpgOn u snimku tvrdi da iza prošlonedeljnih eksplozija u hrvatskoj prestonici stoji "pokret otpora".

Kako piše Večernji list, snimak na Ju-tjubu pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" postavila je organizacija "Croatorum".

"Komandir Šamil" se u poruci obraća "drugovima i drugaricama revolucionarima" povodom akcija "pokreta otpora" i ističe kao nužno "da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbegnu žrtve".

"Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvređivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na Ju-tjubu.

On je u snimku vlast nazvao "dijaboličnom vladajučom klasom koja nama upravlja" i pozvao je na akciju putem društvenih mreža.

Kako navodi Večernji list, "komandir Šamil" govori dalmatinskim narečjem, dok se u pozadini čuje program na arapskom, pa postoji mogućnost da je reč o šali ili provokaciji.

Policija, međutim, istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost videa i izjava koje se u njemu spominju, kao i tvrdnji da je upravo "pokret otpora" kriv za dve eksplozije u Zagrebu, za koje je, pod sumnjom da je odgovoran, ranije danas uhapšen 53-godišnji Vojislav B.Izvor:
B92.net
 
Poslednja izmena od urednika:
Top