Šta je novo?

Na 'crnoj listi' Kaptola Ovo je 7 najvećih kršitelja vjerskih prava u Hrvatskoj!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Na 'crnoj listi' Kaptola Ovo je 7 najvećih kršitelja vjerskih prava u Hrvatskoj!

Danas.hr 07.01.2011.

0134007.48.jpg

Glas Koncila objavio je nominacije za godišnje nagrade za kršenje vjerskih prava u Hrvatskoj. U uži izbor ušlo je 'sedam veličanstvenih hrvatskih umova čije su umotvorine objavljene u tri vodeća dnevna lista'.

Za ovogodišnju nagradu za kršenje osnovnih vjerskih prava u uži izbor Glasa Koncila ušlo je sedam osoba iz javnog života. Spomenuti katolički tjednik tako donosi citate iz tekstova Miljenka Jergovića, Ljube Jurčića, Jurice Pavičića, Danka Plevnika, Edija Jurkovića, Ante Tomića i Radimira Čačića.

  • 0349007.49.jpg
    Kad Miklenić polinka
  • Ma je li to Crkva podržala Sanadera i Merčepa?!
Primjerice, Jergoviću se zamjera što je napisao da su ''Srbi otišli sami, a ne uplašeni time što su prethodno neki zaplovili Dravom il se pričestili kiselinom iz akumulatora''. Ljubo Jurčić je na sjednici Odbora za gospodarstvo ''hladnokrvno izjavio'' kako ''čekamo da se oporavak dogodi po Duhu Svetome'. Navodi se tekst Jurice Pavičića kako ''Crkvi u Hrvata ne trebaju više ping-pong i župni travnjak da privuku mlade ovčice, za to danas postoje institucionalni kanali – školski vjeronauk, vojni ordinariji, vjerski tv program i derneci za pričest i krizmu''.

No, nisu bili pošteđeni ni stariji, tvrdi tjednik, pa navodi citat iz teksta Edija Jurkovića da je ''
Marijana Petir jedina saborska zastupnica koja molitvama pokušava potaknuti hrvatsko gospodarstvo''.

Međutim, Glas Koncila nije htio proglasiti pobjednika, pa je ''proglašenje dobitnika zamišljenih nagrada, zbog intelektualnih i probavnih razloga prepušteno dogovoru i izboru samih natjecatelja'', piše
Večernji list.
 
Top