Šta je novo?

Na budvanskom sajmu hrane 15 firmi iz Vojvodine

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Promocija prehrambene industrije


Na budvanskom sajmu hrane 15 firmi iz Vojvodine

Tanjug | 08. 03. 2011. - 10:26h

Na tradicionalnom sajmu hrane koji se održava od 9. do 12. marta u Budvi svoju ponudu predstaviće najbolja vojvođanska preduzeća prehrambene industrije uz podršku Vlade Vojvodine, najavio je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Slobodan Vojinović.
Na toj međunarodnoj manifestaciji, koja se ove godine održava 37. put, na zajedničkom štandu izlagaće 10 preduzeća čiji proizvodi nose oznaku kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine" kao i još pet poznatih i afirmisanih proizvođača, rekao je u ponedeljak uveče Vojinović lokalnoj TV Omega.

Biće predstavljena široka lepeza proizvoda" Apatinske pivare" iz Apatina, preduzeća "Karlsberg-Srbija" iz Čelareva, "Big Bul" iz Bačinaca,"Jaffa" Crvenka, Industrija mesa "Topola" i "Žitko" iz Bačke Topole, "Jazak voda" i" Repro Trejd" iz Novog Sada,"Vitamin" iz Horgoša i "Zdravo organiks" iz Selenče, čiji pojedini proizvodi imaju robnu marku "Najbolje iz Vojvodine".

U okviru promocije vojvođanske privrede svoje proizvode afirmisaće i "Frigo Žika Soko Ruma", "Futoški Kupus" iz Futoga, "Vojvođanska žita " i "Destilerija Hubertus" iz Novog sada kao i "Poluks klaster" iz Kikinde.

Prema Vojinovičevim rečima, Crna Gora je značajan spoljnotrgovinski partner Srbije i Vojvodine o čemu svedoči podatak da je Vojvodina sa Crnom Gorom lane ostvarila robnu razmenu koja je premašila vrednost od 177 miliona dolara, pri čemu je izvoz dostigao 166 miliona,a uvoz je bio vredan oko 11 miliona dolara.
 
Top