Muskarci imate konkurenciju

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
yes3
Muškarci, imate konkurenciju: Predstavljamo žene koje rade 'muške' poslove
05.07.2008. 09:05, Zadovoljna.dnevnik.hr

Vožnja golemog kiper-kamiona, posao vatrogasca, nogometnog suca ili rad u brodogradilištu na golemim brodovima - to su neki poslovi koji se tradicionalno smatraju 'muškim'

Marsela Tonka Radunić, vatrogaskinja
No, ekipa Provjerenog predstavlja vam žene, i to mlade, koje se bave upravo takvim zanimanjima.

Još je uvijek uvriježeno mišljenje da je muškarac taj koji hrani obitelj, a žena kuha i sprema. No, kad proradi ženski inat takva podjela u sekundi pada u vodu. Neke dame rade poslove od kojih i
macho muškarci okreću glavu!

Hrvatska je još uvijek tradicionalna zemlja u kojoj je učestalo mišljenje da neke poslove mogu obavljati samo muškarci.

'Zapravo se malo šanse daje ženama da pokažu koliko mogu', tvrdi naša sugovornica Antea Grčić koja radi u splitskom škveru.

'Muški' poslovi koje obavljaju žene za nježniji su spol izazovi koje su one prihvatile kada im je ono što su do tada radile postalo dosadno.

'Radila sam u trafici pa mi se više nije dalo i onda sam vidjela oglas u novinama i čula još od nekih ljudi i došla sam na razgovor i eto....', ispričala je Antea kako se odlučila za ovaj tipični muški posao.
Često su podvrgnute diskriminirajućim i neprimjerenim komentarima, ali ne obaziru se na njih.

'Uvati se kuvat, uvati se kužine, uvati se metle, tko je to vidio da žene dolaze na nogometni teren i to sudit', ispričala je nogometna sutkinja Vesna Mladin.

Kad govorimo o neravnopravnost moramo napomenuti da ona ne postoji samo u podjeli poslova na 'muške' i 'ženske' već i u plaći. 'U pravilu žene za isti posao dobivaju 20 posto manju plaću', rekla je sociologinja Inga Tomić Koludrović

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------Mada mnoge zene ne obracaju paznju na boju alata, evo kako izgleda zenski alat:

Kod:
[url]http://www.kupindo.com/pink-alat-za-zene_slika_O_648040.jpg[/url]

Kod:
http://www.rtl.hr/rozi-alat-novi-must-have-clanak-8143

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dodato posle 41 minuta:

Drage moje dame,da li vam je ovo poznato?smile3

Dragi imamo problem- cesma - poplavit ce nam stan!:(

Dragi treba postaviti karnisle za zavese!:acute:

Treba postaviti,(popraviti) policu itd.itd.:yea:

Odgovor:

Ma gde si me sad nasla,vidis da gledam utakmicu!:beee:

Vidis da zurim!

Pa s drustvom imam dogovoreno!

Ma neznam sad ni gdje je alat!::dntknw:

Pa uradi i ti nesto nemogu sve ja! itd..itd...wacko2:D

I sta nam drugo preostaje (osim da zovemo komsiju,majstora isl) naravno alat u ruke i videcete da. se nije skoro nista promenilo: npr.treba okaciti luster,
draga dodaj mi srafciger,-izvoli duso,- ne taj krstasti,dodaj klesta,pridrzi,daj busilicu,stavi borer da ne silazim...ok....i sta je ostalo samo busilicu usmeriti gde treba busiti i to je to.
ili treba zakovati ekser:
draga cekic,
dodaj ekser dvojka,osmica...
pridrzi.....i
sta ostaje ?
da lupis koji put cekicem:(
Verovatno imate i vi ovakvih iskustava pa izvolite
i naravno za sve manje kucne popravke pitajte imam vec nekog iskustva;)
a ako i vi imate super!
Ne iskljucujem ni nasu bolju(jacu) polovicu da priskoce u pomoc kad nam zapne ,ako zele uvek dobro dosliyes3

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
Voleo bih da vidim kako izgleda stan koji je popunjen namestajem koji je izradila (moja) zena. Zaista bih voleo da vidim da se svi fasunzi hvataju kako valja i da struja ide razvedeno bas onako kako treba, da su sve rupe izbusene pravilno, sve cesme zategnute po propisu i da je svaki ekser (ispod slike) na svom mestu i u pravoj velicini yes3

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Voleo bih da vidim kako izgleda stan koji je popunjen namestajem koji je izradila (moja) zena. Zaista bih voleo da vidim da se svi fasunzi hvataju kako valja i da struja ide razvedeno bas onako kako treba, da su sve rupe izbusene pravilno, sve cesme zategnute po propisu i da je svaki ekser (ispod slike) na svom mestu i u pravoj velicini yes3

Neke zene su predodredjene da uljepsavaju coveku zivot samim svojim prisustvom,i tesko ih je zamisliti sa alatom uruci.One svoju vrijednost pokazuju na drugaciji nacin.

Neke je opet bolje drzati podalje od bilo kakvog alata jer moze promeniti namenu:acute:

Nekad je zena u situaciji da mora brzo djelovati ,a nekad i svom dragom ostaviti mogucnost da odgleda utakmicu neometano,ili da ne prekida,put ili sastanak zbog neceg sto i zena sama uz malo dobre volje moze uraditi.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ma meni je zanimljivije da muškarci sve mogu, a žene ne...Nekako mi je to O.K. Neka ih, neka se ''prave'' bolji kuvari, i bolje švalje...i bolji građevinci, i bolji majstori...I po kući, nek' su i tu bolji...
Iskreno, nemam ništa protiv...Moje je da ''uživam'', a on nek' je bolji....:lol:
Nekako, ne bih da ''preuzmem stvar u svoje ruke''...Navikne se to, pa posle sve moraš sama...Neka, neka...

Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Blago ženi koja ima majstora u kući :)

izvor:Nalle9

Ž:Ljubavi, popravi česmu u kupatilu, curi kao luda
(On dolazi staje pored česme)
Maj mi klješta
(Žena odlazi i kopa po alatu)
Ž:Jel' ova?
M:Ma ne ta, papagajke bre
Ž:Ova?
M:Aj' može i ta (kako bre ne znaš jbt!?)
Maj mi cigare
Ž:Stižu
M:E da, odvrni osigurač, ne volim da ima struje u kupatilu dok radim
(Žena uzima stolicu na nju stavlja šamlicu i penje se da odvrne osigurač)
Ma ne znaš možda gde je kučina?
(žena opet kopa po alatu)
M: To je malo
Ž:Jel' ovo dovoljno?
M: Aj biće valjda, nađi mi i gumice
Ž: Kakve gumice?
M: Aman bre jel' moram sve sam, majku mu! One s rupom
Ž: aha, ok
Ž:Ove?
M: Aaaa jbt, zar ne vidiš da su te neke dronjave, nađi nove
Ž:Ove?
M: Ajd, moći će valjda
Voda prska po celom kupatilu
M: Ma ti nisi normalna isključi ventil za vodu
Ž: Pa gde je ?
M: U podrumu, baš nemaš pojma
(žena trči tri sprata dole, vraća se zadihana)
Ž: Čime JBT?
M: pa klještima, kao sav normalan svet
(žena trči tri sprata dole, vraća se zadihana)
Ž: Sad ok?
M: Biće valjda
Krc,škrip,cangr,greb,šljap
M: Evo gotovo, ovo i dete može da popravi
Žena ulazi u kupatilo skuplja vodu sa poda, briše masne fleke s pločica, otpušava lavabo koju je zapušila kučina, briše pepeo sa veš mašine, i tugaljivo gleda izgoretinu na istoj jer je tu stajala cigareta
M: E, moramo da kupimo novi lavabo, ispala su mi klješta pa je pukao
Ž: Ok, ljubavi
M: E, aj budi dobra, skuvaj mi kafu crkao sam, samo ne zaboravi da odvrneš ventil u podrumu i vrati osigurač a i pokupi ona tvoju šminku sve je popadalo i rasulo se po podu, zar ti treba toliko šminke jbt
Ž:Uzima najveće papagajke i kreće prema svom dragom...

Dodato posle 5 minuta:

Dodato posle 13 minuta:

Ma meni je zanimljivije da muškarci sve mogu, a žene ne...Nekako mi je to O.K. Neka ih, neka se ''prave'' bolji kuvari, i bolje švalje...i bolji građevinci, i bolji majstori...I po kući, nek' su i tu bolji...
Iskreno, nemam ništa protiv...Moje je da ''uživam'', a on nek' je bolji....:lol:
Nekako, ne bih da ''preuzmem stvar u svoje ruke''...Navikne se to, pa posle sve moraš sama...Neka, neka...

Gde si bila do sad,taj stav i savjet bi mi otvorio nove vidikeyes3

U pravu si nekako su sexi kad su u elementu i sa npr.cekicem i sl,sto rece severina hormona do plafona :D
Ovo sam cekajuci godoa-tj. dragog vezbala koristeci busilice i sl alat.:dance2:

Dodato posle 8 minuta:

Dodato posle 21 minuta:
-------------------------------------------------------------------------

Sve vise zena koje same " majstorisu"
izvor:srbijaNet

U zapadnoj Evropi sve je više žena koje same obavljaju sitne radove i popravke u kući, na veliko zadovljstvo prodavnica "uradi sam" kojima je skočila prodaja.

Ženama se majstorisanje veoma dopalo i one više ne žele da traže pomoć od muškaraca. Taj svojevrsni fenomen doveo je spektakularnog povećanja prodaje raznih alatki i dekorativnog materijala namenjenih ženama.

Istraživači tu pojavu objašnjavaju činjenicom da je ženama dosadilo da čekaju da njihova "jača polovina" odluči da obavi potrebne poslove u kući.

Ištraživanja su pokazala da danas čak 60 odsto žena u zapadnoj Evropi nabavlja alatke potrebne za sitne radove po kući, za razliku od 20 odsto pre deset godina.

To je razlog zbog kojeg su se na tržištu pojavile, na primer, baštenske alakte oblika i boja dopadljivih ženama. Kako prenose francuski mediji, te alatke, bile baštenske ili neke druge namene, najčešće su roze boje i prodaju se kao alva.

Poslednja izmena:
Natrag