MTV nagrade u Beogradu!

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
MTV nagrade u Beogradu!

Generalni direktor regionalnog MTV-ja Tomas Er za „Blic” kaže da postoji mogućnost da se sledeće godine u Srbiji, u „Beogradskoj areni” održi dodela prestižnih MTV nagrada. To potvrđuje i direktor naše najveće dvorane Dejan Petričević rečima da „bi Beograd trebalo da se kandiduje za domaćina za narednu ili 2012. godinu”.

22136_zabmtv05-beyonce-foto-reuter_f.jpg

Bijonse na prošloj dodeli u Berlinu

Ako bi se održala dodela, Beograd bi bio domaćin brojnim popularnim svetskim pop zvezdama.

- Da, definitivno postoji mogućnost! Domaćin za 2010. MTV evropsku dodelu nagrada biće uskoro objavljen, ali za 2011. još uvek nije odlučeno - kaže Tom Er, a na pitanje koji uslovi treba da se ispune da bi se dodela MTV nagrada organizovala u „Beogradskoj areni”, odgovara:

- Ima tu stotine faktora koje bi eksperti MTV EMA trebalo da ispitaju, ali ključni sastojci su predloženo mesto za održavanje događaja, raspoloživost nekoliko hiljada visokokvalitetnih hotelskih soba, različite opcije transporta… Još važnije je koliko je Beograd ozbiljan, u pozitivnom smislu, da ugosti ovaj događaj.
Direktor „Arene” kaže da postoje realne šanse da se ta manifestacija održi u Beogradu već sledeće godine.

- U prilog tome bitno je spomenuti dve stvari koje su se paralelno dogodile, a koje pomažu realizaciju pomenutog događaja. Prvo, da je MTV odlučio da se formira kao samostalni kanal za naš region, te da mu je centrala u Beogradu, što svakako popularizuje naš glavni grad. Druga stvar je da je „Arena” u međuvremenu uspela da uspostavi direktnu saradnju sa najvećim regionalnim i svetskim promoterima i obezbedi gostovanja najvećih svetskih zvezda i programa, tako da je Beograd i naša „Arena” ušla u redovnu rutu planiranja svih evropskih i regionalnih turneja koje se planiraju i do dve, tri godine unapred - kaže Petričević, a na pitanje koliko bi održavanje MTV nagrada u našoj „Areni” bilo isplativo, odgovara:

22137_zabmtv-tom-er_hs.jpg

Ovde postoje ljudi koji umeju da iznesu šou, kaže Tomas
Er
(MTV)

- „Beogradska arena” je objekat koji se iznajmljuje, ima svoju cenu, a u tom slučaju bi „Areni” bilo isplativo od iznajmljivanja. Ako je „Arena” jedan od koorganizatora, onda je isplativo i od prodaje ulaznica, kao i marketinških prihoda. Druga stvar je koliko je to profitabilno za Beograd i Srbiju. Dakle, potrebno je detaljno analizirati sva neophodna ulaganja u cilju realizacije ovog projekta i izračunati ukupan iznos očekivanog prihoda kako bi se ustanovilo da li je organizovanje ove manifestacije finansijski opravdano i koliki je taj pozitivan efekat za Beograd i zemlju u celini - kaže Petričević i dodaje da je „Arena” tehnički spremna za jedan takav događaj.

22138_zabmtv02-dejan-patricevic_hs.jpg

Spremni smo za izazov, tvrdi Dejan Petričević („Arena”)

- Imali smo „Evroviziju” u „Areni”. Potom, mnogi koncerti koji se održavaju u „Areni” maltene se produkciono donose iz Las Vegasa, Njujorka ili nekih drugih gradova gde su prethodno bili održani. Mi smo spremni.
Direktor MTV-ja kaže da ne može čak ni da nagađa koliko košta organizacija.

- Mislim da ovde postoji mnogo ljudi koji umeju da iznesu i organizuju jedan takav šou, kao što su to učinili i sa „Evrovizijom”. Ali mislim da je ključna stvar, bez obzira na to koliko ovaj događaj košta, ono što se dobije od toga, na primer gradovi kao što su Edinburg u Škotskoj, koji je bio domaćin 2003. EMA je procenila da su imali prihod od 13 miliona evra i, naravno, prestiž i promociju koju bio ovo moglo doneti Srbiji i celom regionu je znatno veća i značajnija od ostalih stvari - kaže Er – koji smatra da ako Beograd odluči da bude domaćin MTV EMA, da to bude što pre.

- To znači 2011. To je dovoljno vremena da Beograd impresionira MTV i dokaže da može da bude najbolji mogući domaćin i da pripremi najveći i najuzbudljiviji događaj koji se ikada odigao u Beogradu zajedno sa najvećim zvezdama današnjice.

Realizacija ideje

Priča da se MTV nagrade održe kod nas postoji već tri godine.
- Ova ideja za kandidaturu u 2011. godini potekla je od MTV-ja. Tačnije, od formiranja MTV-ja Srbija koji želi da se lansira kao lider u regionu. Gradonačelnik i nadležni gradski organi detaljno će analizirati ovaj predlog i doneti odgovarajuću odluku, pre svega imajući u vidu ekonomsku isplativost. Nije toliko važno da li će biti naredne godine ili 2012, u svakom slučaju biće uskoro - kaže Dejan Petričević.

Poslednjih pet dodela

2009. - Berlin

Šou je održan pored Brandenburške kapije, voditeljka je bila Keti Pari, a svirali su i pevali „Tokio hotel”, Bijonse, Lejdi Gaga…

2008. - Liverpul

Vruće je bilo u „Eho areni”, a za spektakl su bili zaduženi Pink, Britni Spirs, Kanje Vest…

2007. - Minhen

U prepunoj „Olimpija hale” domaćin večeri je bio Snup Dog, a prašili su „Linkin park”, Rijana, „Mjuz”…

2006. - Kopenhagen

Dodela je održana u „Bella Center” i „Radhuspladsen”. Voditelj manifestacije je bio Džastin Timberlejk. Te večeri nastupili su Kristina Agilera, Rijana, Kanje Vest, „Muse”…

2005. - Lisabon

Muzički šou održan je u „Pavilhao Atlantico”, a houst je bio čuveni komičar Borat. Na bini su se pojavili „Coldplay”, Šakira, „Black Eyed Peas”, Snup Dog, Ališa Kiz, Robi Vilijams.

Izvor: Blic/Milica Čule

Natrag