Molim za pomoc (racunar me zeza)

Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
22
Imam ok.racunar,tj.brat ima:)i sve je lepo radilo do pre par sedmica.Kad pustim video pocne da secka sliku,stopa i trza,odjednom je odledi i krene brzo kao da sam ubrzala video na 8x.
Pre sam instalirala sims na racunar i sve je zavrsavalo jako brzo sto se tice instacije,sad treba vise od 40 minuta da zavrsi.Nekad kad izlazim iz my computera zaledi mi sliku na 5-15 sekundi.Placala sam vec jednom dizanje sistema pre 10-ak dana i sve lepo radilo,sad opet ovo.|
I da kad palim racunar ide ono windows xp i ispod ona "zmijica" i tako 50-a sekundi i tek se onda pocne paliti racunar.hvala unapred

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Imam ok.racunar,tj.brat ima:)i sve je lepo radilo do pre par sedmica.Kad pustim video pocne da secka sliku,stopa i trza,odjednom je odledi i krene brzo kao da sam ubrzala video na 8x.
Pre sam instalirala sims na racunar i sve je zavrsavalo jako brzo sto se tice instacije,sad treba vise od 40 minuta da zavrsi.Nekad kad izlazim iz my computera zaledi mi sliku na 5-15 sekundi.Placala sam vec jednom dizanje sistema pre 10-ak dana i sve lepo radilo,sad opet ovo.|
I da kad palim racunar ide ono windows xp i ispod ona "zmijica" i tako 50-a sekundi i tek se onda pocne paliti racunar.hvala unapred

Prvo nisi napisala koju tacno konfiguraciju imas moras dati malo vise informacija!
Drugo ako je skoro dizan sistem mozda bi ti pomoglo da uradis bekap podataka ko je imas na D particiji i na ostalim(ako imas vise od 2 particije) zatim uradi formatiranje svih particija(osim sistemske C)!Skini neki od antimalvare alata pa preskeniraj racunar spyboot search &destroy spydoctor antimalware fighter (sa licencom obavezno torrent) ili sl!
Ako se idalje isto desava pocni da proveravas harver!

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Treba pogledati koji su procesi u Task Manageru aktivni (ctrl+alt+del), ako ih ima previse ili pojedini uzimaju dosta resursa CPU i RAM-a, onda moze biti da imas zarazu, i treba skenirati racunar iz safe mode-a (najbolje sa Malwarebytes-om Professional, pogledaj u pretrazi foruma).
Drugi razlog moze biti previse cache-iranog aplikacionog ostatka od flash-a i java-e, dakle trebas odrzavati racunar, redovno cistiti Temp file sa nekim od alata ili paketa za odrzavanje (Advanced system Care, Advanced System optimizer, TuneUp Utilities i sl. isto u pretrazi foruma) i raditi u njima defragmentaciju, dakle to bi trebalo prvo da odradis, ako nema promena onda postupi skeniranju za infekcije.

Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
43
Skeniraj na infekciju i pogledaj graficku da li se mozda pregreva, ocisti prasinu iz coolera graficke , i skini nove codece instaliraj i to je to...

Član
Učlanjen(a)
15.12.2012
Poruka
19
Skici CCleaner, pa malo to procisti xD...

Ili skini Malwarebites, mozda je neka zaraza u pitanju...Ja neznam sta je problem u mene nije nikad tako.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
06.12.2012
Poruka
406
to se i meni desavalo posebno ako se radi o starijim racunarima.dzaba i sistem i sve on opet nece posle nekog vremena.ako se radi o starom racunaru resi se toga

Član
Učlanjen(a)
08.01.2013
Poruka
35
Imam ok.racunar
Skici CCleaner, pa malo to procisti xD...

Ili skini Malwarebites, mozda je neka zaraza u pitanju...Ja neznam sta je problem u mene nije nikad tako.

Kupi metlu pa pomenti malo, a tebi pun stan prasine,

koristi sledece i prati opreno sta ti pisem.

Pokreni internet Explorer (window key + r ili run -> Iexplore.exe
Kod:
[URL="http://www.combofix.org/download.php"]ComboFix Download[/URL]
) skini Combofix i preskeniraj kompjuter (microsoft recovery console ne treba installirati iz razloga zato sto sam 4000 racunara preskenirao s combofixom a nijedan nije naisao na neki problem poslije cleanUP-a tako da ti ne treba poslije ces jedino imati "multi boot system" installiran) preskeniraj racunar i Skini nod nadji dobar mirror za UPD i pucaj :D

ukoliko ti jos nesto treba javi se

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Nemoj više da plaćaš bre to dizanje sistema. Skini neki windows iso fajl nareži na disk i instaliraj sama. Ako zjb-eš pa ti ispočetka tako ćeš da naučiš. Kada si instalirala sistem onda idu driveri za intel ili amd. Amd traži NET Framework 3.5 pa bi bilo dobro da ga uvek imaš pri sebi. Zatim posle restarta idu driveri za zvučnu, grafičku i ostalo pa restart, pa DirectX itd. Pazi malo šta stiskaš i skidaš sa interneta da ne dobiješ "prehladu" pa će đavao da ti bude kriv. I za održavanje sistema instaliraj CCleaner, Wise Care 365 pa sa vremena na vreme pokreni te programe i biti ćeš OK.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Nemoj više da plaćaš bre to dizanje sistema. Skini neki windows iso fajl nareži na disk i instaliraj sama. Ako zjb-eš pa ti ispočetka tako ćeš da naučiš.

Па кроз њену причу се може закључити да не зна да ради реинсталацију система , зато је и плаћала, могао си да је упутиш на тему у оквиру форума ако је има а ако је нема онда преко поруке да јој пошаљеш линк са туторијалом или пак да си јој детаљно и прецизнообјаснио шта да ради, а она то може после да одштампа па по том туторијалуда ради .

Моје мишљење је да нема ту проблема само ти је потребно лепо одржавање компијутера , и као што је већ неко предложио и ја се са тиме слажем, користи Wise Care 365 и CCleaner .

То што се спорије подиже систем није страшно и што иде она "zmijica" 50-ак секунди то можеш подесиш по својој потреби , систем је по дифолту намештен да се подиже за 30-ак секунди код мене је на 2 секунде.

десни клик на My Computer па потом у том менију на Properties када се отвори SystemProperties, кликни на Аdvanced па потом иди на Start and Recovery и кликни на Settings , и на првом месту које је штиклирано и где пише Time to display list of operating system: ту стоји нека цифратребалоби да пише 30 а ти можеш да поставиш и 0 или колико ти је потребно , мени је на 2 секунде ,потом кликни на ОК па потом још једном ОК .

Ово упуство неће да ти побољша рад компијутера али може да ти убрза подизање система под условом да га лепо и константно одржаваш.

Poslednja izmena:
Natrag