hvala na ovome, sredio sam ovo ali nisam ja tako zeleo..sam sam kriv..konkretno evo sta meni treba, radim dosta slozzen projekat...hteo sam sa vise formi i dobio sam od vas odgovor na ovome forumu a na drugim sam bas detaljno razmatrao i doslo je do zakljucka da je ovako nemoguce to sto zelim..sada sam prepravio ideju i to treba da izgleda ovako..samo jedna forma, na toj formi jedan label u jednom trenutku u cijem se captionu nalazi niz brojeva koji sam ja sam osmislio i pored dva checkboxa...klikom na jedan od ta dva checkboxa da se menja niz u captionu i predje na sledeci niz...i tako svih 10 puta za deset nizova..e, i na kraju da u editu izadje resenje..to resenje je zbir svih PRVIH brojeva u nizovima gde je PRVI od dva checkboxa stikliran..mada i tu ima problem jer div i mod nemaju funkicja zbog zareza, mada kazu da se to moze nekako podeliti...e, a kao provera da dole u uglu stoje dva buttona koja ce kad program izbaci resenje u editu da klikom na njih mogu da se vrate nizovi i da se vide brojevi...eto, to bi bilo to, onako najbolje ako bi moglo da se uradi...hvala ti na ovom odgovoru jos jednom i ako imas ideju ili ovakva projekat mada tesko da podelis sa mnom, mnogo ce mi pomoci jer se oko ovog lomim mnogo...
e, a za ovo resneje sto ste mi rekli da mi bude u vise redova, ispostavilo se da mi windows ne prihvata space pa cak i kad ukucam kod za rucno, isto nece ali sredio sam i to..mozete mi se javiti i na pm sa objasnjenjem a i na skype, ako mislite da ne moze preko pm.