molim pomoc hitno

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
19
imam problem sa kompjuterom iznenada iz cistog mira pocne da nesto pisti u njemu nekih 5 sekundi i onda se ugasi nekad se to desava vise puta dnevno a nekad prodje dan da se ne ugasi ni jednom.Pa molim onog ko je imao takav problem ili ako neko zna u cemu je stos neka mi odgovori unapred zahvalna:(

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
imam problem sa kompjuterom iznenada iz cistog mira pocne da nesto pisti u njemu nekih 5 sekundi i onda se ugasi nekad se to desava vise puta dnevno a nekad prodje dan da se ne ugasi ni jednom.Pa molim onog ko je imao takav problem ili ako neko zna u cemu je stos neka mi odgovori unapred zahvalna:(
Ajd ovako:
Koji OS, koji racunar, MB, RAM, koliko komada rama u koliko slota, koliko je star, kada se restarta, kada radis nesto zahtevnije ili samo ga koristis kao multimediju, (net, muzika, film).
Znas li da u BIOSu ili pomocu SIWa ili Everesta, ocitas temperature u racunaru ?
Kako se cuje pistanje, kontinuirani zvuk, ili sa prekidima ?
Daj ove informacije pa cemo ga resit...
Poz

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ja se javljam zbog sličnog problema. Imam lap top Fujitsu Siemens ( Amilo ), tri godine. Jako mi se pregrijava sa lijeve strane. Kupila sam ventilator, ali ne pomaže. Sam se gasi svakog dana. Majstor mi je rekao da navodno nema virusa, ali ja ne znam, niti se u tehniku razumijem. I kako se to očitava temperatura ?

Član
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruka
44
ventilator napajanja ili procesora,glavi od prasine ,usisivac u ruke i krpa da se dobro ocisti.pozdrav
wacko2wacko2wacko2wacko2

Član
Učlanjen(a)
28.09.2009
Poruka
856
Ja se javljam zbog sličnog problema. Imam lap top Fujitsu Siemens ( Amilo ), tri godine. Jako mi se pregrijava sa lijeve strane. Kupila sam ventilator, ali ne pomaže. Sam se gasi svakog dana. Majstor mi je rekao da navodno nema virusa, ali ja ne znam, niti se u tehniku razumijem. I kako se to očitava temperatura ?

SIW, jedan od alata za ocitavanje informacija o hardveru, free, tezak samo 1,8 MB, verzija koja je portabl, samo se starta, i daje opcije na levoj strani za ocitavanje svega sto sadrzi racunar, veoma mocna alatka za saznavanje marke hardvera koji ne bismo znali bez nje.
download link, opcija 4 :

Kod:
http://www.gtopala.com/siw-download.html

startanjem njega, nadjete na levoj strani ikonicu Termometra i klik na nju: dobijate ocitavanje tempertature CPU, MB, Harda, eventualno graficke !!!
Uradite ovo i prepisite podatke, ili dajte skrin , posle 10 minuta, rada racunara,
pa cemo videt dalje...

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ajde da probam. Ventilator za hlađenje ispod lap topa, nešto obično. I usisavala sam ga.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
ja sam imao problem i sam mi s gaio i ponekad blokirao i crklo mi je bilo napajanje

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
19
hvala na savetu evo teperature ako sam dobro odradila
TMPINO 44 stepena C
TMPIN1-52 stepena
TMPIN2-84 stepena

Natrag