Moja majka je umrla od batina u bolnici!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.020
ZAJEČAR 11. 03. 2010
Press

Moja majka je umrla od batina u bolnici!

Milinka Ristić i dalje tvrdi da je njena majka Radmila (83) preminula u bolnici u Zaječaru jer ju je prebila spremačica. Milinka pokazala slike na kojima se vidi da je Radmila imala brojne modrice po licu

starica-1.jpg

Poslednja Radmilina fotografija... Milinka slikala svoju majku kako bi dokazala da je brutalno prebijena

Milinka Ristić iz Zaječara i dalje tvrdi da je njena majka Radmila Petrović (83) umrla u zaječarskoj bolnici jer ju je brutalno pretukla spremačica! Milinka je novinaru Pressa juče pokazala Radmilinu sliku na kojoj se vidi da je starica nekoliko dana pred smrt imala brojne modrice po licu! U policiji i bolnici kažu da je istraga u toku i da se čekaju rezultati obdukcije.
Radmila Petrović preminula je 6. marta u zaječarskoj bolnici. Lekari su rekli porodici da je starica umrla od posledica šloga. Međutim, njena ćerka Milinka i dalje tvrdi da je Radmila umrla posle batina koje je dobila od spremačice u noći između 2. i 3. marta!
- Radmila nije mogla da ima tako teške povrede od šamara, kako su nam tvrdili u bolnici. Bila je sva plava u licu, imala je modrice i na obe plećke! Slikala sam tada majku. Ova fotografija je dokaz da je ona brutalno prebijena u bolnici. Inače, dan pre nego što je moja majka preminula dobila sam anonimnu dojavu. Ženski glas mi je preko telefona saopštio da mi je majka pretučena - kaže za Press Radmilina ćerka Milinka, i dodaje da je njene sumnje da je Radmila pretučena potvrdila i jedna pacijentkinja koja je ležala u sobi preko puta Radmiline.

Čeka se obdukcija

- Pacijentkinja mi je rekla da je spremačica brutalno tukla moju majku koja je ječala. Sestre su vrištale i molile je da prekine - kaže Milinka, i dodaje da je majku, koja je imala Parkinsonovu bolest i bila slabo pokretna, negovala kao dete, a u bolnici je doživela sramnu sudbinu.
- Obavestili smo policiju. Pokrenuta je istraga i čekaju se rezultati obdukcije - priča očajna Milinka.

starica-2.jpg

Ubili su mi majku... Milinka Ristić očekuje da policija utvrdi šta se zaista desilo

Dr Jovan Stevanović, direktor zaječarske bolnice, kaže da ga je 3. marta pozvao dežurni lekar koji mu je saopštio da je spremačica prethodne noći išamarala pacijentkinju.
- Obišao sam bolesnicu i od nje nisam mogao da dobijem nikakve informacije jer nije mogla da priča zbog posledica šloga. Radmila je pre šamaranja bila na skeneru. Sve je ukazivalo da je doživela moždani udar. Posle incidenta smo je opet poslali na skener i situacija je bila nepromenjena - kaže Stevanović.

Spremačica negira optužbe

On objašnjava da su medicinske sestre izjavile da u noći između 2. i 3. marta nisu mogle da fiksiraju baku za krevet jer je bila nemirna, pa su u pomoć pozvale spremačicu.
- Pacijentkinja je slučajno ogrebala spremačicu po licu, nakon čega ju je spremačica išamarala - kaže dr Stevanović.
Spremačica, koja duže od 20 godina radi u zaječarskoj bolnici, tvrdi da se baka sama povredila kada je udarila u ormarić pored kreveta i da su joj ceo slučaj smestile sestre sa kojima nije u dobrim odnosima.
- Ovaj slučaj ispituje policija. Čekaju se rezultati obdukcije. Formirali smo komisiju za vanredni stručni nadzor na ovom odeljenju i ako se utvrdi da je spremačica kriva, dobiće otkaz - rekao je Stevanović.
Kako je Press već pisao, porodica je dovela 26. februara Radmilu Petrović u bolnicu u Zaječaru jer im je kuća bila poplavljena.
- Poslušali smo savet direktora Zdravstvenog centra da se svi bolesni i iznemogli smeste u bolnicu. Spasioci su je evakuisali čamcem. Radmilu su zadržali na odeljenju neurologije. Svaki dan smo je obilazile ćerka i ja po dva puta. Bila je raspoložena i i razgovarala je sa nama. Međutim, doktor Milorad Ristić nam je 3. marta saopštio da se baka šlogirala i da je u teškom stanju, ne dozvoljavajući da je obiđemo - rekla nam je u sredu Radmilina ćerka Milinka.

starica-3.jpg

Istraga... Zdravstveni centar u Zaječaru

Ona je ispričala da je i sutradan otišla u posetu, ali da ju je dočekala ista priča.
- Rečeno mi je da ne mogu da vidim majku jer je na intenzivnoj nezi. Kada su je vraćali sa skenera, videla sam da je modra u licu i da ima modrice na obe plećke. Nisam ništa posumnjala, čak su mi dozvolili da je nakratko vidim. Ujutru su mi javili da je preminula. U kapeli smo videli koliko je moja majka bila modra i slučaj smo odmah prijavili policiji. Doktor Ristić mi je rekao da je slučaj prijavio čim su mu dežurne sestre saopštile šta se desilo te noći - objasnila je Milinka.

(A. P. M.)

Natrag