Mnogi psi uginuli, najverovatnije od trovanja pesticidom

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Mnogi psi uginuli, najverovatnije od trovanja pesticidom

Beta | 19. 02. 2011. - 15:09h

BEOGRAD - U protekle dve sedmice u selu Koraćica na Kosmaju ubijeno je najmanje 26 pasa, najverovatnije otrovom kreozanom, rekli su danas agenciji Beta meštani.
Dragoljub Krivošić rekao je Beti da su mu ubijena tri psa u dvorištu kuće u Koraćici i da mu je veterinar rekao da su ubijeni najverovatnije kreozanom, izuzetno jakim pesticidom.

Krivošić je dodao da je ostatke "patrona" koje su bile bačene u dvorište dao na analizu na Vojnomedicinsku akademiju i da je dobio potvrdu da je reč o kreozanu.
Pas je ubijen i Radanu Aleksiću, koji na Kosmaju ima bazen i restoran, gde često dolaze izletnici.

Meštani su nedavno zatekli šest otrovanih pasa ostavljenih pored kontejnera u Koraćici. Oni navode da je otrov bačen na mnogim mestima u Koraćici i okolini
i strahuju da bi na proleće kada u taj kraj dolaze izletnici neko mogao da se otruje od ostataka pesticida.

Član
Učlanjen(a)
02.08.2010
Poruka
535
U Srbiji ako te pas napadne jedino što možeš jeste da tužiš državu jer nemaš prava da napadneš životinju čak ni u samoodbrani, u suprotnom ćeš odgovarati krivično a moguć je čak i zatvor.
Sramota u kakvoj ja državi živim.
U mom gradu ima 5.000 pasa lutalica i da li ja treba da strahujem da će me neka ulična džukela napasti i da ću zbog toga da vučem traume?
U SAD-u čovek po zakonu SME da se brani ako je napadnut, i neće biti optužen a ovde ne sme...

Čak i da tužim državu a ne dobijem naknadu za pretpljeni bol i traumu da li to znači da ja trebam da sudim državu u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu samo zbog ujeda psa?

Ovde se priča o ubijanju pasa, a država NIŠTA NE RADI da pse skloni sa ulice a posle kad ljudi uzmu stvar u svoje ruke onda se čude..

Natrag