Mis Portorika najveći favorit

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.626
Izbor za najlepšu ženu sveta u Johanezburgu

misice-x.jpg

Po procenama britanskih kladionica „Paddy Power” i „Bet 365”, najveći favorit za pobedu na takmičenju za mis sveta koje se 12. decembra održava u Johanezburgu je Portorikanka Dženifer Kolon, a kvota na njenu pobedu je 2 (na 100 uloženih dobijate 200 dinara). Jelena Marković, ovogodišnja predstavnica Srbije, u zlatnoj je sredini sa kvotom 51.
U odnosu na početak oktobra, kada su objavljene prve kvote za klađenje na pobedu na takmičenju za mis sveta, lista favorita je prilično promenjena - kvota na pobedu mis Portorika je pre dve nedelje bila čak 20, a sada samo 2. Među prvih deset trenutno nema predstavnica Brazila i Albanije, a ostatak liste je manje-više isti. Druga je Meksikanka Perla Beltran (kvota 6), dok je treća Tejtum Kešvar (kvota 9), predstavnica domaćina - Južnoafričke Republike. Od četvrtog do desetog mesta se nalaze devojke čije su šanse za pobedu izjednačene - predstavnice Indije, Arube, Slovačke i Filipina, sa kvotom 17, imaju malu prednost u odnosu na Hrvaticu Ivanu Vasilj i Maltežanku Šanel Debatista (kvota 19) i Britanku Rejčel Kristi (kvota 21). Posle predstavnice Hrvatske, najbolje rangirana misica iz zemalja bivše Jugoslavije je Crnogorka Marijana Pokrajac (kvota 41), zatim slede Jelena Marković, predstavnica Srbije (kvota 51) i Bosanka Andrea Šarac (kvota 67). Ubedljivo najmanje šanse za pobedu imaju predstavnice Japana i Liberije sa kvotom 151.
- Pregledala sam slike ostalih kandidatkinja i mislim da je još rano prognozirati ko će pobediti. Na put krećem 6. novembra, a prva stanica mi je London, gde ću boraviti do 10. novembra, a onda preko Dubaija i Zimbabvea stižem u Johanezburg, gde će se održati izbor za mis sveta. Veoma sam uzbuđena zbog predstojećeg takmičenja i sada sam usresređena na to da se što bolje pripremim za odlazak - kaže za „Blic” mis Srbije Jelena Marković i dodaje:
- Radim na fizičkoj kondiciji i pripremam tekst za takmičenje mis talenat. Svaka od devojaka treba da predstavi neki svoj talenat, a ja sam odlučila da to bude oratorstvo, budući da većina devojaka bira pevanje i igru, htela sam da moja tačka bude različita. Govoriću na temu savremene princeze i pokušaću da razbijem tabue koji vladaju kada su u pitanju misice - kaže naša misica.

Titula u Kini
Jelena napominje da je optimista pred put u Južnoafričku Republiku.
- Imam samo pozitivnu tremu pred put, a pravu tremu sam razbila u avgustu, kada sam bila u Kini na izboru za mis turizma sveta. Tamo sam osvojila titulu prve pratilje - zaključila je Jelena Marković.

Favoriti za pobedu
1. Dženifer Kolon Portoriko - kvota 2
2. Perla Beltran Meksiko - 6
3. Tejtum Kešvar Južnoafrička Republika - 9
4. Poja Čopra Indija - 17
5. Nuraisa Lisper Aruba - 17
6. Barbora Franekova Slovačka - 17
7. Meri En Umali Filipini - 17
8. Ivana Vasilj Hrvatska - 19
9. Šanel Debatista Malta - 19
10. Rejčel Kristi Velika Britanija - 21

Autor: A. Novaković - M. Mijatović