Šta je novo?

Milioneri izrasli na sitnicama

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.092
Милионери израсли на ситницама


Наочаре за псе, чудесна гумица за косу, ћебе са рукавима, трака која се претвара у наруквицу, дизајнирана кеса за пелене – део је малих ствари које су њиховим изумитељима донеле велики профит

Naocare-za-pse.jpg
Наочаре за псе


Изгледа шашаво, али доноси милионе. Овако би се могле описати све оне мале ствари које свакодневицу чине лакшом и лепшом, а које су од њихових изумитеља направиле богаташе. Није потребно бити Тесла или Ајнштајн да би на банковном рачуну била вишемилионска сума. Неколико срећника, предузетника и продаваца добили су џекпот премију са откаченим идејама у којима су на прави начин спојили смешно и корисно што им је донело велики профит. Купцима су успели да продају оно што нису ни знали да им је потребно. Наочаре за псе, чудесна гумица за косу, ћебе са рукавима, трака која се претвара у наруквицу, дизајнирана кеса за пелене, само је део на дугачкој листи таквих ситница.

За све родитеље који нису у могућности да децу обрадују новогодишњим поклоном спас је писмо које директно са Северног пола и са потписом Деда Мраза стиже на име њихових малишана. Од 2002, када су се оваква персонализована писма појавила, само у Америци послато их је више од 300.000. Чак је и пошта те земље увела ову услугу наплаћујући само трошкове поштарине.
Одећа за псе, салони за негу кућних љубимаца или парфеми само за њих одавно су већ познати власницима паса. Још један начин да покажу бригу и љубав према својим љубимцима јесу наочаре за псе. Иако куце које их носе изгледају чудно и смешно, продате су на милионе, у различитим бојама.
Ћебе са рукавима изазвало је праву помаму од када је почело да се производи. Ради се у две варијанте, дебљој и тањој, а удобност, топлота и цена од двадесетак долара донели су његовим творцима милионску зараду.
Трака од савитљивог нерђајућег челика, пресвучена тканином, када се обавије око руке претвара се у наруквицу. Код деце и тинејџера стекла је популарност крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века. Ни то што је у појединим школама забрањена због повреда које су несташни ђаци наносили једни другима није спречило њену продају у десетинама милиона примерака.
Помоћу њега се коса скупљена у коњски реп за свега неколико секунди претвара у различите фризуре које на први поглед делују прилично компликовано. Овај сасвим једноставан изум је заправо обична растегљива гумица са дршком. Према наводима њених произвођача, продата је у више од сто милиона комада.
Када је постала мајка, једна Американка муку је мучила са пеленама кад год би своју бебу хтела да изведе изван куће. Вреће за пелене углавном су биле превелике. Зато је сама направила мале дизајниране кесе које су привукле пажњу и других родитеља. Временом је то прерасло у озбиљан и профитабилан посао.
Један енглески студент био је веома довитљив када је пре пет година смислио стратегију за плаћање школарине. Направио је веб-страницу од милион пиксела (најмањи део дигиталне слике) од којих је сваки делић понудио на продају оглашавачима по цени од једног долара. Цака је била у томе што су они заправо морали да купе најмање сто пиксела да би њихов оглас био читљив. Тако је студент не само платио школарину већ и постао милионер.

А. Маринковић

Објављено: 21.12.2010.
Извор: Политика 
Top