Šta je novo?

Microsoft Linux

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
zamislite scenarij u kojem Microsoft, jedna od najmoćnijih/najbogatijih računalnih kompanija, napravi svoju distribuciju, te transformira svoje (dosadašnje) aplikacije da budu kompatibilne s *nix sustavima.
u kojem bi se to smjeru razvilo i kakve bi posljedice imalo na računalnu tehnologiju (po vašem)?

po meni bi iz omražene kompanije prešli u omiljenu i opet bi bili monopolisti, tj. njihova distribucija bi bila najkorištenija (na desktop sustavima), a jedina razlika bi bila što bi preko noći napredak softvera doživio veliki prasak...

Microsoftova distribucija bi bila


komercijalna

besplatna

paid-posao, free-kuća

besplatna,naplaćivanje podrškepustite masti na volju
 
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
nemoras da budes nervozan . ovo je zamisljeno da pustite masti na volju , ono malo futuristicki sta bi bilo kad bi bilo.
 
Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Prijatelju Star Wars je realniji od ovoga. Nema teoretske šanse da bi Microsoft odustao od para. Ne mogu da kažem da ne bi bilo gotivno dobiti OS koji svi koriste za džabe, ali to će se desiti u najboljem slučaju nikad(a možda ni tad).
 
Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Bilo bi to lijepo samo su sanse za to ravne 0.
 
Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
1
heheh
možda ovo postane i stvarnost posto su izgleda kupili dio Novella, nazalost.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Postojala je takva ideja, aplikacije Microsofta i da OS lici na Windouz, cak je i ime bilo kombinacija linux i windouz ali je Bili to sudskim putem zabranio. Kao mrtvorodjeno, ali upotrebljivo, cedo rodjen je Reaktor os, koji je trebalo da se zove, cini mi se, Winux. Reaktor OS je ostao na nivou OS bez dopuna karakteristicnih za distibucije linux. Cackanjem moze da se nabudzi i radi sa pojedinim Windouz aplikacijama, pa ga smatraju klonom Windouza.
 
Top