Mesta u gradskom prevozu za one koji traže srodnu dušu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Mesta u gradskom prevozu za one koji traže srodnu dušu

Tanjug | 04. 05. 2010. - 17:09h | Foto: AFP - Ilustracija

Jedna kompanija za gradski prevoz u Kopenhagenu odlučila je da u svojim autobusima rezerviše dva mesta za one koji žele da pronađu srodnu dušu ili uspostave nova poznanstva.

6813_ljubav-afp_f.jpg

Objašnjavajući inicijativu, u kompaniji kažu da je ljubav na prvi pogled moguća i u vozilu gradskog prevoza i da su ta sedišta tu da olakšaju stvar.

Stotinak autobusa na pet različitih linija raspolaže sa po dva sedišta "specijalne namene". Ona se, naravno, nalaze jedno uz drugo, crvene su boje i nazvana su "sedišta ljubavi".

Neki vozači su primetili da ima dosta zainteresovanih koji vrlo radu sedaju na ta mesta.

U kompaniji su, ipak, oprezni i navode da ne mogu da garantuju da će usamljene duše naići na traženu idealnu osobu.

"Mi ljudima samo nudimo mogućnost da komuniciraju, da se malo više smeše i možda osvoje neko srce", rekao je portparol kompanije.

Prve reakcije na "sedišta za ljubav" veoma su pozitivne, a inicijativa bi trebalo da potraje petnaestak dana.

Kako prenose danski mediji, kompanija se nada da će ovom inicijativom privući i više putnika i ubediti vozače koji nisu u vezi, a tragaju za njom, da ostave svoje automobile na parkingu i koriste gradski prevoz, gde će možda naići na svoju srodnu dušu.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Daj, zamisli scenu, sediš na tim "obeleženim" sedištima, na čelu ti piše-usamljen sam, niko me neće, polovna roba, jeftino-a pola autobusa te zagleda i traži "falinke" a ona druga polovina se "raspada" od smeha...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Ma ja sam se, čim sam videla tekst, setila Štefice Cvek i onog brke sa kursa engleskog jezika (da podsetim, film "U raljama života") i zar niste videli da su oni ipak našli "svoju sreću"...
Možda to i nije tako loša ideja. Ti što su toliko usamljeni da ih nije sramota da sednu na takvo mesto nisu previše izbirljivi, pa se neko možda i "usreći"... :)

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pa šta sad, ovo kao da je uvod u "klub slomljenih srca"? Ko sebe tako doživljava, ili još bolje tako predstavlja-male su mu šanse da ne dočeka sudbinu debelog, podbulog pedesetogodišnjaka, zavaljenog u fotelju ispred televizora, sa gomilom praznih flaša piva oko sebe! Ili još gore onanišući ispred monitora kakvog sajta za "spajanje"...
Samopouzdanje se stiče kvantitetom, a da bi se došlo do toga-treba biti uporan! Na 9 "promašaja" 1 "pogodak"-i nije tako loše... :)
I za kraj, ima nekoliko narodnih mudrosti koje se mogu primeniti i na ovu problematiku:
-"I ćorava koka ubode zrno"!
-"Svaka rupa nađe zakrpu"!
-I ona bezobrazna, da ne **** lep nego uporan...:blum3:

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
Crvendać, taj njen brka sa engleskog je pesnik Enes Kišević, a poznato je da "Svaki je pesnik pomalo bolesnik..." pa nemoj da te čudi.

Natrag