Meni za zdravlje

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Meni za zdravlje

Kurir

Nutricionisti su u poslednje vreme puni briljantnih ideja koje bi trebalo da nam pomognu da jedemo zdravije, ostanemo vitki i poletni, i da živimo duže.

Ali s vremena na vreme, ti gurui hrane zaborave da mi normalni ljudi imamo veoma malo slobodnog vremena, sredstava i snage da budemo baš u svemu disciplinovani. Evo najtežih naređenja koja nam oni daju, ali i saveta koje normalna osoba zaista može da primeni zarad svog zdravlja.

SAVET 1: Pijte osam čaša vode dnevno!
Zašto je beskoristan: Odlazak u WC svakih 20 minuta ozbiljno ometa život. Verovali ili ne, savet o osam čaša vode nije nigde urezan u kamenu. Da, istina je da moramo piti dosta tečnosti, ali ako je vaš urin bistar, onda je verovatno i pijete dovoljno. Ako ne, počnite s dodavanjem jedne ili dve čaše više dnevno. Kad se vaš organizam na to navikne, dodajte još malo. I ne zaboravite da čaj, sok i supe pomažu organizmu da dobije dovoljno tečnosti!

SAVET 2: NEMOJTE NIŠTA JESTI POSLE SEDAM SATI!
Zašto je beskoristan: Nakon dugog dana na poslu i možda odlaska u teretanu, slobodno možete da večerate i oko devet sati. Zapamtite, uvek je bolje umereno jesti nego gladovati! Ovo pravilo je namenjeno noćnim pticama koje tamane čips dok gledaju omiljenu seriju.
Ako ste došli kasno kući nakon dugog dana, sasvim je u redu da večerate. Naravno, podsećamo vas da tad klopate nešto laganiju hranu.

SAVET 3: POJEDITE SAMO KOMADIĆ DESERTA!
Zašto je beskoristan: Ma, nema šanse da iko od nas pojede samo komadić čokoladne torte ili palačinke s "nutelom" i onda stane jer su to, eto, naredili nutricionisti.
Ali, ako već znate da ste ludi za slatkišima, odreknite se predjela ili aperitiva. Ako zaista toliko volite kolače, to je onda i te kako vredna žrtva!

SAVET 4: RECITE SVIMA DA STE NA DIJETI!
Zašto je beskoristan: Vi znate da ste na dijeti, ali to ne znači da to moraju znati i svi koji se na nekom ručku ili večeri nalaze u vašem društvu. Ako već želite da jedete manje, onda se pretvarajte da je korpa sa hlebom posuta cijanidom ili udvostručite porciju povrća. Takođe, sporije žvaćite, tako da date svom želucu i mozgu vremena da registruje da ste dovoljno jeli!

Natrag