Šta je novo?

Mega Leks "okupirao" NBA letnju ligu

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.014
Mega Leks "okupirao" NBA letnju ligu

dfb2c6b26df069a485aade40d4cfba2d.jpeg


Mega Leks postao je jedini klub na svetu koji je dva puta na draftu dao po tri igrača. Ove godine iz redova "ljubičastih" izabrani su Timoti Luvavu, Rade Zagorac i Ivica Zubac, dok su pre tri godine draftovani Nikola Jokić, Nemanja Dangubić i Vasilije Micić.

Neki još nisu dobili priliku da zaigraju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali će nekoliko njih oprobati sebe u letnjoj NBA ligi.

Dok u Evropi traje pauza, mladi košarkaši kao idealnu priliku za sebe vide nastup na američkom kontinentu igrajući za NBA timove u odsustvu najvećih zvezda u takozvanoj letnjoj ligi.

Pored mladih košarkaša priliku tokom ovog leta dobiće i treneri, a jedan od njih je upravo i stručnjak na klupi Mege, Dejan Milojević, koji će se naći u stručnom štabu Altlante. Njegov pomoćnik iz Mega Leksa, Veselin Petrović takođe će dobiti angažman u letnjoj ligi i to na klupi Los Anđeles Klipersa.

San Antonio Sparsima tokom ovog leta pridružiće se i Megin fizioterapeut Marko Ćosić. Jedan od igrača koji će svoje sposobnosti oprobati u letnjoj ligi biće i crnogorac Danilo Nikolić.

(S. Jadranin)


Izvor: sport.blic.rs
 
Top