Šta je novo?

MEČKA NOKAUTIRALA LOVCA NA TARI Tri metra leteo kroz vazduh

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.570
MEČKA NOKAUTIRALA LOVCA NA TARI Tri metra leteo kroz vazduh
BlicOnline
Ležao sam nepomičan i nem od straha čekajući da se zver ponovo obruši na mene i raskomada me, prepričava lovac iz Bajine Bašte Milomir Rajaković (35) događaj od pre nekoliko dana u šumama Tare.

703030_20110408publicshutterstockdi002890601preview_f.jpg- Nas petnaestak lovaca iz Bajine Bašte gazili smo čestarom kod jezera Zaovine tražeći divlje svinje. Podelili smo se u strelce, meni je zapao teren obastao gustom borovom šumom. S puškom preko ramena koračao sam tiho i opušteno nadajući se da će izbiti svinja - kaže Rajaković.

Nije slutio da ga iz potaje motre oči ženke mrkog medveda.

- Pojavila se, ni sam ne znam odakle, munjevito propela na zadnje noge... Unela mi se u lice i iz sve snage ruknula... Za glavu je bila veća od mene. Ostao sam ukopan - seća se Bajinobaštanin.


Sledećeg trena mečka ga je udarila šapom u prsa i bacila unazad. Tri metra, kaže, leteo je kroz šumu, prevrnuo se kroz vazduh i pao na leđa.

- Imao sam osećaj da se cela šuma trese od njenog jezivog krika. Pokušao sam da se pomerim, pobegnem, brže - bolje skinem pušku, ali strah me je paralisao. Nisam mogao da mrdnem. Probao sam da dozivam u pomoć, ali i glas me je izdao. Čekao sam kad će razularena zver da skoči i zadavi me bespomoćnog - veli on.

Godinama se bavi lovom, ali prethodno ništa slično nije doživeo ni čuo od starijih kolega. Sretao je medvede po Tari, ali uvek na bezbednoj distanci.

- Strepeći da je ona i dalje tu i da čeka svaki moj pokret da opet nasrne, polako sam se pribrao, ustao, skinuo i repetirao pušku. Životinje nije bilo u blizini. Uoči sam tragove odraslog mededa i dvoje mečića koji su otišli dublje u šumu, shvatio da je opasnost prošla, da me je mečka spopala jer je branila mlade - premotava film Rajaković.

Nešto kasnije sreo sa kolegama i prepričao događaj.

- Lov smo nastavili uobičajeno ali su me uveče stigle slike bliskog susreta. Bezbroj puta mi se u glavi „reprizirala“ scena kako mi se medveđa glava unosi u lice. Bilo pa prošlo, sada je dobro - priča Milomir.
 
Top