Matična ploča

Član
Učlanjen(a)
07.06.2010
Poruka
46
U pitanju je ploča M4N68T V2 ASUS. Problem je u tome što nekada vidi a nekada ne hard i optiku, pokušao sam sa update bios-a, ali opet bezuspešno, da li imate neku ideju? Kada vidi uređaje radi bez problema.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Proveri onaj kontakt od napajanja sto ide na maticnu plocu.Sad neznam koji su ti prikljucciza HDD i optiku,ATA ili SATA.Ali u svakom sluxaju ako su SATA proveri da li onaj tanki kabal sto ide od maticne do HDD-a i optike ima dobar kontakt,to normalno probaj na ugasenom kompu.Raskaci i ponovo zakaci kablic.Ako je ATA,isto raskaci i je dno i drugo i normalno i napajanje tih uredjaja.Pa probaj upali.I apdejt BIOS-a je preporucljivo raditi kada je sve u redu,a ne kada se ima problem.Ovakvi problemi se ne resavaju apdejtom BIOS-a

Učlanjen(a)
15.05.2011
Poruka
126
Bilo da je ata ili sata najeftinija varijanta je da prvo probas sa novim kablom a ako ni tada nece probaj da prebacis na drugi konektor na ploči.

Član
Učlanjen(a)
07.06.2010
Poruka
46
Proverio tri kabla, i kontakte na maticnoj ista stvar se desava. Digao sam ruke od te maticne. U servisu sam, pa je klijent ostavio, mislio sam da je neko imao slican problem. Ali nema veze. Hvala u svakom slucaju. Pozdrav

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.201
Proverio tri kabla, i kontakte na maticnoj ista stvar se desava. Digao sam ruke od te maticne. U servisu sam, pa je klijent ostavio, mislio sam da je neko imao slican problem. Ali nema veze. Hvala u svakom slucaju. Pozdrav

Može se desiti da je stradao Sata kontroler a tada ti ne vrijedi mijenjati odnosno ubadati u drugi konektor.

Natrag