Šta je novo?
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.185
Mary Poppins (1964)


screen.pngMary-Poppins-1964-SF.png
info.png
Meri Popins (engl. Mary Poppins) američka je muzička komedija iz 1964. režisera Roberta Stivensona i producenta Volta Diznija, za koju su muziku komponovali braća Šerman. Scenario Bila Volša i Dona Dagrejdija po kome je film snimljen delimično je zasnovan istoimenom romanu autorke P. L. Travers.

Radnja filma, koji je delom animirani, a delom igrani, prati magičnu dadilju Meri Popins koja prolazi kroz niz pustolovina u jednoj londonskoj porodici početkom 20. veka. Naslovnu ulogu tumači Džuli Endruz, a pored nje u filmu nastupaju Dik van Dajk, Dejvid Tomlinson i Glinis Džons.

Film je ostvario veliki uspeh kod kritičara i publike, i bio je nominovan za 13 Oskara uključujući nagradu za najbolji film - rekord koji nijedan od kasnijih Diznijevih projekata nije uspeo da nadmaši. Osvojio je pet Oskara - za najbolju glumicu u glavnoj ulozi, najbolju originalnu muziku, najbolju originalnu pesmu, najbolju montažu i najbolje vizuelne efekte. Godine 2013. izabran je za očuvanje u američki Nacionalni filmski registar, zbog kultunog, istorijskog, estetskog značaja.
screen.pngMary-Poppins-1964-720p-Blu-Ray-x264-YTS-AG-mp4.jpg

Download.pngHidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 

Prilozi

  • Prevod.zip
    42,5 KB · Pregleda: 2
Top