Šta je novo?

Martin Mittag - Građevinske konstrukcije

  • Začetnik teme Car Kole
  • Datum pokretanja
Car Kole

Car Kole

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
4.266
Martin Mittag - Građevinske konstrukcije:info:

Građevinske konstrukcije Martina Mittaga su nezaobilazan priručnik za svakog građevinara ali i arhitekta jer je sinteza brojnih knjiga i stručnih tekstova iz oba područja. Brojni crteži detalja daju pregled obimnog područja arhitektonskih konstrukcija. Na već provjereni način vođeno je računa da se sa malo teksta, a više tablica prikaže cijela materija kako bi sadržaj bio pregledan i lako dostupan.Knjiga je rađena prema njemačkim normama.
Sadržaj: Elementi zgrade, raščlanjeni prema DIN 276 Tehničke odredbe (građenje drvetom, građenje čelikom, građenje betonom, zidanje)
Zaštita zgrade (toplotna zaštita, zaštita od zvuka/sizmička zaštita, protupožarna zaštita)
Ekološki usmjereno građenje
Prof.dr. h. c. Martin Mittag je građevinski inžinjer i arhitekta. Do sada je izdao više od 60 stručnih knjiga. Osim toga bio je 30 godina suradnik DIN, član je predstavništva Međunarodnog društva za inžinjersku pedagogiju (IGIP), inicijator i vicepredsjednik Europskog instituta za postdiplomsko obrazovanje na Drezdenskom Tehničkom Univerzitetu i direktor Instituta za građevinsko planiranje, građevinsku tehniku i građevinsku ekonomiju.

:download:

Kod:
[FONT=Comic Sans MS][url=http://rapidshare.com/files/169014948/Mittag_-_Gradjevinske_konstrukcije.pdf]RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting[/url][/FONT]
 
Top