Manekenka brani italijanskog premijera

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Manekenka brani italijanskog premijera
Lepotica demantuje vezu s Berluskonijem
07.09.2009. 05:00

Odluka da prisustvuje 18. rođendanu mlade prijateljice, manekenke Noemi Leticije, pokazala se kao rezultat loše procene i kao potencijalno kobna za Silvija Berluskonija, italijanskog premijera koji sada nikako ne može da se otrese nagađanja da je njen ljubavnik, otac ili možda čak deda, dok je njegova supruga Veronika Lario podnela zahtev za razvod i tvrdi da je nje suprug „bolestan i viđa se sa maloletnicama“.

manekenka-x.jpg

Nakon što je četiri meseca ćutala, Leticija sada, u intervjuu koji je dala novinarki „Dejli mejla“ Dafne Barak, napada sve koji je kritikuju i poriče da je bila u ma kakvim nedozvoljenim odnosima sa postarijim premijerom.
U spomenutom intervjuu, koji je trajao čitav sat i koji je sinoć u Italiji emitovao „Skaj TV“, mlada manekenka ne deluje nimalo uzdrmano skandalom oko čoveka koga zove „papi“ („tatica“) i tvrdi da ona nije uzrok Berluskonijevih bračnih problema. „Svako može da vidi da ja nisam uzrok tog razvoda“, kaže ona i pita se „kako rođendan jedne 18-godišnjakinje može da upropasti nečiji brak, i kakav brak bi to uopšte mogao da bude“.
Ono oko čega nema nikakve sumnje jeste da se Berluskoni na rođendanu o kojem je reč fotografisao sa gostima i da je mladoj Noemi poklonio ekstravagantnu ogrlicu od zlata i dijamanata, vrednu oko 6.000 evra. Noemi je, više nego srećna, tu ogrlicu sutradan spremno pokazivala fotografima. Sve ostalo, međutim, predstavlja misteriju. Na primer to na koji način je njen otac Benedeto, sitni preduzetnik koji drži parfimeriju u Portičiju gradiću u blizini Napulja i raspolaže skromnom imovinom, postao dugogodišnji prijatelj imućnog Berluskonija, koji može da se pohvali da kontroliše većinski udeo akcija u TV stanicama, štampi i čitavom nizu drugih medijskih koncerna? Zašto se objašnjenje Noeminih roditelja o njihovom poznanstvu preko lokalne politike razlikuje od Berluskonijevog - da je Benedeto bio vozač bivšeg premijera Betina Kraksija? U snagu njihovog sadašnjeg prijateljstva nema nikakve sumnje. Priča se da Noemi u svojoj spavaćoj sobi drži Berluskonijevu fotografiju sa autogramom, a ona i njena majka su snimljene kao gošće na božićnoj proslavi fudbalskog kluba Milan, čiji je vlasnik Berluskoni.
„Silvija poznajem otkad znam za sebe“, izjavila je u pomenutom intervjuu Noemi. „Otac me je vodio sa sobom kad sam bila mala. Bilo je puno toga. Ali za mene je sve to bilo normalno. Silvio za mene nije bio neka izuzetna osoba. Zapravo, ja sam mu kao mala devojčica dala nadimak po kojem ga sada svi znaju. Volim da dajem nadimke ljudima koji su mi dragi, pa sam ga dala i Silviju jer je sladak. To je znak naklonosti“. Devojka tvrdi da je Berluskonijev dolazak na njenu rođendansku proslavu bio neočekivan. „Moj otac ga je pozvao jer su prijatelji. To je samo odnos između dve porodice“, kaže ona.

Noemi nema dečka
„Neke novine su pisale da imam puno mladića. Ali ja sam sama. Još jednom ponavljam, sama sam“, izjavila je Leticija. Na pitanje da li se Berluskoni njoj ili njenom ocu izvinio zbog svega kroz šta su prošli, odgovorila je da „nema zbog čega da se izvini“. „Nismo uradili ništa loše. On nije ništa izazvao. Sve su to izazvali drugi“, kaže manekenka.

Berluskoni: Odnosi crkve i vlade odlični
Italijanski premijer izjavio je danas da su odnosi vlade i katoličke crkve "odlični", premda štampa tvrdi da su zategnuti zbog skandala u koje je umešan premijer. Berluskoni je dodao da njegovi pomoćnici imaju gotovo svakodnevno kontakte sa Crkvom.
Italijanski premijer je negirao izveštaje da je pokušao da se sastane sa drugim čovekom Katoličke crkve nakon što je izbio skandal zbog njegovih veza sa mladim devojkama.
Crkvena štampa kritikovala je Berluskonija zbog tih afera, ali je list u vlasništvu Berluskonija uzvratio optužbama na račun urednika katoličkih novina da je i on sam umešan u jedan skandal.

Izvor: Blic

Natrag