Malwarebytes+Kaspersky

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Interesuje me dali mozda Malwarebytes smeta Kasperskom?
Kada sistem propustim kroz Kaspersky,i to kroz Full Scan,pokaze mi >nema inficiranih fajlova<,odmah ga pustim kroz Malwarebytes on mi pokaze,recimo "8 inficiranih fajlova",stanje kriticno!Ponovo propustim kroz Kaspersky,opet >nema inficiranih fajlova<?!
Kome verovati??
Ili,nekada mi se neki Windows Defender,podigne sa upozorenjem da je fajl zarazen dok Kaspersky cuti.
Nesto mi tu nestima?!?

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Ne razumem sta ce ti pored Kasperskog Malwarebytes ili Windows Defender, kad on u sebi ima sve to, i Antimalware, Anti-Spy itd...
Kaspersky je merodavniji od obojice...

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
imam nod smart security 4 i malwarebytes , nesmeteju jedan drugom oba su aktivna. kad iskeniras malwareom slobodno izbrisi sve sto ti nadje. jer ako prodje noda ili kasperskog njega sigurno nece, nod ima anti spyware,al nema koliko znam antimalware. izvrsno se nadopunjuju,a inace od Malwarebytes' Anti-Malware nema trenutno boljeg.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ne razumem sta ce ti pored Kasperskog Malwarebytes ili Windows Defender, kad on u sebi ima sve to, i Antimalware, Anti-Spy itd...
Kaspersky je merodavniji od obojice...
Taj Windows Defender je u Windowsu 7,nisam ga ja instalirao,cak sta vise nisam ni znao da ga imam dok nije poceo da se "dize" na neke programe koje je prepoznao da su virusi.A Malwarebites,Anti-Malware imam jos mnogo pre Kasperskog,pa neka ga ako se ne kolju.Jedino mi je to bilo nejasno,kako Kaspersky ne pokazuje nista,dok jos nijedanput nije se desilo da sa Malwarebytes iskeniram racunar a da nepokaze bar jedan inficirani fajl!Tako sa NOD-om,tako sada i sa Kaspersky.
Nesto mi je sumnjivo u verodostojnost Malwarebytes,pa sam zato hteo da podelim misljenje sa vama.

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

imam nod smart security 4 i malwarebytes , nesmeteju jedan drugom oba su aktivna. kad iskeniras malwareom slobodno izbrisi sve sto ti nadje. jer ako prodje noda ili kasperskog njega sigurno nece, nod ima anti spyware,al nema koliko znam antimalware. izvrsno se nadopunjuju,a inace od Malwarebytes' Anti-Malware nema trenutno boljeg.
OK,neka ga onda Malwarebytes,jedino sam se pitao da nesmeta nesto Kasperskom jer sam se oslonio na njega.Vidim nesto mi u poslednjih par dana usporio rad racunar,iako mu Registar cistim redovno.Hajde da vidim malo sta kazu viruscici,iskeniram ga sa Kaspersky,-"nema inficiranih fajlova". Propustim ga kroz Malwarebytes,_"8 inficiranih fajlova,stanje kriticno".Nista ne brisem, opet kroz Kaspesky,ponovo"nema inficiranih fajlova".
Razmisljam,kako sada jedan kaze ovako,jedan onako??Zato vas pitam,da vidim ko od njih dvojice zeza.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
napisao sam ti sve sto nadje malwer brisi slobodno, a kasper je poznat po tome sto uzima puno reursa (memorije ) , mozda bas on pravi smetnje.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Izbrisao sam ja posle sve sto je nasao Malwarebytes,ali sam bas hteo da vidim zasto jedan kaze ovako,drugi onako.Meni je lakse da skeniram sa Malwarebytes jer je brze.
Pozz.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
vidi ako kasper ima mogucnost da otkrije spywarei ostalo,a nema da otkrije malware ko sto nema nod, logicno je da ce malware proci. e zato ti razlicito govori.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ma Kaspersky ima sve,totalna zastita racunara. Sve vrste virusa,trojanaca,Reklama,zlonamernih softvera,potencijalno stetnih softvera...i jos mnogo toga.Sve na jednom mestu.Njemu jedino je mana ti resuri,ali to je cena koju placas za totalnu zastitu.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.394
Ma Kaspersky ima sve,totalna zastita racunara. Sve vrste virusa,trojanaca,Reklama,zlonamernih softvera,potencijalno stetnih softvera...i jos mnogo toga.Sve na jednom mestu.Njemu jedino je mana ti resuri,ali to je cena koju placas za totalnu zastitu.

Upravo tako Kaspersky je odlican AV, mana mu je sto zauzima puno RAM-a i pri real-time scan-u opterecuje processor(pogotovo ako je single-core ume lepo da baguje sistem).

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
sve zavisi kuda se kreces po netu,ako uletis na pravo mjesto nece ti pomoc ni vise od dva antiviusa

Natrag