Šta je novo?

Mali Nikola - veliki heroj!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.312
Mali Nikola - veliki heroj!
Autor: mondo.rs

Podvig za pamćenje dečaka od 11 godina i pravi dokaz bratske ljubavi. Evo šta je uradio mali Nikola Vlajković...


WP_20150906_004.jpg

Foto: MONDO
Jedanaestogodišnji Nikola Vlajković iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje postao je pravi heroj spasavajući jednogodišnju sestru iz automobila nakon saobraćajnog udesa u Grčkoj, nedaleko od letovališta Paralija, javlja RTS.

Nikola se nijednog sekunda nije dvoumio - iz smrskanog automobila izvukao je sestru, samo nekoliko sekundi pre nego što se automobil pretvorio u buktinju.

WP_20150906_002.jpg

Foto: MONDO

"Nisam razmišljao o sebi, sestra je pozadi bila vezana na svom sedištu, nije imao ko da je spase. Odvezao sam je i izvukao kroz prozor, a samo par sekundi nakon što sam je sklonio, auto je eksplodirao", kaže Nikola Vlajković.

Njihove roditelje, iz auta pod koji se brzinom od 240 kilometara na sat podvukao vozač džipa, izvukli su prijatelji.

"Nismo znali šta je sa decom, mislili smo da su izgoreli, tražili smo ih po zgarištu dok se Nikola, nekih trista metara daleko od udesa, nije oglasio",rekao je Nikolin otac Darko Vlajković.

Beba Lena je još uvek pod stresom, Darku je lakše povređena kičma, a majka Gorica koja je pretrpela ozbiljne povrede ključne kosti, tek je saznala da joj je sin spasao ćerku od sigurne smrti.Nikolina majka, kaže da je tek sada svesna šta se dogodilo i šta je uradio njen heroj.Direktor kraljevačke bolnice Zoran Mrvić rekao je da mlađeg heroja u svojoj lekarskoj karijeri nije upoznao.Gorica je juče iz Grčke prebačena u kraljevačku bolnicu. Nikola je uz nju kad god može jer počela je školska godina. U šesti razred kreće kao diplomirani heroj, navodi RTS.
 
Top