Šta je novo?

Mala matura od sada samo u školi

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Mala matura od sada samo u školiIzvor:
B92.netProslava kraja osnovne škole više neće moći da se organizuje u ugostiteljskim objektima već samo u školama, što odobravaju roditelji, ali ne i neki direktori.


13182488994facd0e891ac3863733591_640x455.jpgMinistarstvo prosvete i nauke je prosledilo direktorima obavezujuće uputstvo u kojem se navodi da se mala matura više ne slavi u kafanama, jer to nije primereno deci, rekao je u izjavi Tanjugu pomoćnik ministra prosvete Želimir Popov.To je, kako je rekao Popov, podiglo buku kod nekih direktora, pod izgovorom da je uputstvo stiglo kasno, jer su "aranžmani" već ugovoreni.

"Proslave u kafani traže drugačiju garderobu. Devojčice od 15 godina se kvarcuju, nadograđuju nokte i nose štikle od 15 centimetara. To je smešno da se vidi. To je skupo.Najveći broj škola u Srbiji i slavi završni ispit u prostorijama škole, a iza velikog broja razloga buke, koju su ovih dana digli pojedini direktori, pre svega stoji to da su oni sklopili ugovore i dogovore s kafana i restoranima. I vi dobro znate da iza toga stoji novac", kazao je on.

I Forum beogradskih gimnazija podržao je odluku Ministarstva prosvete i nauke kojom se zabranjuje proslava male mature u ugostiteljskim objektima.

U saopštenju se direktorima škola poručuje da odmah "otkažu potpisane ugovore" sa kafanama, jer će ih, kako se navodi, FBG prijaviti.
"Ovoga puta sve pohvale Ministarstvu", ističe se u saopštenju FBG.

Inače, obaveza obeležavanja završnog ispita u školi predviđena je i predlogom zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji čeka na usvajanje.
 
Top