Šta je novo?

Mačak dobija novi bubreg za 7.000 evra (bizarno)

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Mačak dobija novi bubreg za 7.000 evra

27.10.2010. - 10:54
Mačak Maksi iz zapadnonemačkog grada Hanovera postaće prvi kućni ljubimac u Nemačkoj kojem će biti presađen bubreg. Prema navodima medija, 35-godišnji vlasnik Maksija spreman je da plati 7.000 evra za transplantaciju bubrega koja mora da se izvede u SAD jer u Nemačkoj propisi o zaštiti životinja ne dozvoljavaju takve operacije.

LJUBAV - Mnoge novine, uključujući i Bild sa tiražom većim od tri miliona primeraka, danas su „slučaj Maksi“ stavili na naslovnu stranu. „Ljubav prema životinjama ili ludilo“ - naslovio je Bild svoj tekst
uz pitanje nije li „delimično reč ipak i o maltretiranju životinja“. Maksijev vlasnik Tomasa R. kaže da je mačak za njega „punopravni član porodice“ i da je zato spreman da za njega učini sve.
Već sada Maksi koji je pre tri godine preuzet iz doma za napuštene životinje, svakodnevno ide na dijalizu jer njegovi bubrezi jedva funkcionišu. Tomas R. čeka poziv iz neke od ordinacija u SAD gde je
dozvoljeno da se životinjama u domovima za napuštene ljubimce vade bubrezi i presađuju obolelima. Kao i ljudi, i mačke mogu da žive sa samo jednim bubregom.
Čitava akcija, sa putovanjem u SAD, smeštajem i lekovima koštaće između 15.000 i 20.000 evra.Izvor: 24 sata
 
Top