Šta je novo?

Ma, da l' je ovo moguće?

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ma, da l' je ovo moguće?


Auto-put sa četiri trake izgrađen je oko jedne višestpratnice u Kini, nakon što su vlasnici jednog stana odbili da potpišu ugovor koji bi omogućio rušenje njihove zgrade!

Ko kaže da ne može da se živi nasred auto-puta? Stariji bračni par iz Venlinga, u kineskoj provinciji Žeđijang dokazao je upravo suprotno.


Zgrada nasred auto-puta.jpgNjihova četvrtsrušena zgrada sa nekoliko stanova usamljeno stoji i odoleva asfaltnoj podlozi na kojoj će uskoro biti iscrtane četiri trake. Samo je pitanje – kako?

I koje li će vlasti postaviti saobraćajne znake na prilazu četvorospratnici? Da obaveste na vreme vozače da ne „blenu u šoku", već uspore i bezbedno prođu okolo!

Luo Baodžena i njegovu suprugu to ne interesuje, jer im država nije obezbedila adekvatnu kompenzaciju i ne pada im na pamet da se isele.

Zapravo, sigurni su da ono što su im ponudili ne pokriva troškove gradnje na drugoj lokaciji.

Nekada bi ovaj sumanuti slučaj bio lako rešen – komunistička vlast je svojevremeno ukinula privatno vlasništvo u Narodnoj Republici Kini, što bi iseljavanje učinilo neverovatno jednostavnim.

Međutim, zakoni su se, u međuvremenu, promenili i rušenje nečijeg doma bez pisane saglasnosti je nelegalno.

To što su ostale njihove komšije potpisale ugovor i otišle ništa ne menja – drum koji spaja čitavu oblast sa železničkom stanicom u Venlingu imaće „obilaznicu".

Malu, ali ponosnu!
Izvor:
rts.rs
 
Top