Šta je novo?

Loznica: Posebnim mašinama isušene 52 porodične kuće

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Loznica: Posebnim mašinama isušene 52 porodične kuće
Tanjug | 29. 12. 2010. - 14:37h | Foto: A. Stanković

LOZNICA - Na priobalnom području u lozničkom kraju koji je početkom meseca bio zahvaćen velikim izlivanjem Drine, do danas su posebnim mašinama isušene 52 porodične kuće, dok se u 15 taj posao sada obnavlja.
51205_loznicapoplave01-fonet-fonetaleksandar-stojanovi_hs.jpg

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Marinko Nikolić je rekao danas za Tanjug da se posle povlačenja vode i obavljene dezinfekcije stambenih objekata, mašinama
neprekidno isušuju prostorije u porodičnim kućama na području koje je bilo poplavljeno.

On je precizirao da su, uz svakodnevnu upotrebu 15 posebnih mašina, koje je Loznici na ime pomoći uputio Crveni krst Srbije, do danas isušene 52 porodične kuće, prema komisijski ranije utvrđenom redosledu, prvenstveno domaćinstava sa malom decom, starima i bolesnima.

Prema listi prioriteta, u čijem formiranju su učestvovali i predsednici mesnih saveta mesnih zajednica na području koje je bilo zahvaćeno izlivanjem Drine,
isušivanje se odvija i danas uz upotrebu svih 15 mašina i tako će da se radit do završetka posla naglasio je Nikolić.

On je objasnio da za isušivanje jednog stambenog objekta u proseku treba 48 sati i dodao da na dinamiku odlučujuće utiču stepen vlažnosti prostorija, njihova veličina i broj raspoloživih mašina.

Od 300 tona lignita, koliko je kao pomoć poplavljenima u lozničkom kraju izdvojio Rudnik "Kolubara" iz Vreoca, u prvom krugu raspodele, po dve tone su dobila 52 domaćinstva, takođe prema listi pririteta, a taj princip će da se primenjuje dok ne bude isporučen sav ugalj.


Na području koje bilo zahvaćeno nazapamćenom poplavom, mnoge porodice upotrebljavaju šporete i peći na čvrsto gorivo i električne grejalice nastojeći da i same u što kraćem roku odstrane vlagu iz svojih domova.
 
Top