Šta je novo?

Lokalizovano nekoliko požara u Srbiji

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
[h=1]Lokalizovano nekoliko požara u Srbiji[/h]
Izvor:BlicPožari na Staroj Planini, u Stolovima kod Kraljeva, Suvoj Planini i u opštinama Surdulica i Bosilegrad lokalizovani su, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

74197_pantelej-pozar2-beta_f.jpg


U toku prepodneva požar na Staroj planini je lokalizovan i preostao je još samo jedan njegov pravac koji će biti lokalizovan tokom popodneva, rekao je Marić.


Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije je dodao da je počelo povlačenje vatrogasaca sa tog terena, tako da će na tom području ostati samo neophodne dežurne ekipe.


Reč je o požaru koji je izbio u nedelju, u neposrednoj blizini vrha Babin zub, na oko 1.400 metara nadmorske visine na nepristupačnom terenu i zahvatio više od 50 hektara.


- Požar u mestu Stolovi u okolini Kraljeva, koji je zahvatio oko 40 hektara, lokalizovan je na svim mestima gde je bio moguć pristup vatrogasaca i sada je potpuno pod kontrolom - rekao je Marić.


Požar gasi oko 40 vatrogasaca i radnika Javnog preduzeća "Srbijašume" na nepristupačnom terenu, a inače u Ibarskoj klisuri, u blizini lokacije koju je sada zahvatio požar, prošle nedelje je izgorelo više od 70 hektara niskog rastinja.


Marić je istakao da su lokalizovani i požari na Suvoj Planini i u opštini Bosilegrad, a da je, takođe, lokalizovano i šest manjih požara na lokacijama u opštini Surdulica.

On je rekao da je u ovim požarima gorela trava i nisko rastinje, da je akcijama gašenja pomogla i slaba kiša koja je počela u toku dana da pada, da nije bilo povređenih osoba i da nisu ugroženi materijalni objekti.
 
Top