Šta je novo?

Lik Beson snima tajno u Beogradu

Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.069
Preko pedesetak stranih glumaca već pet nedelja u studijima “PFI” u Šimanovcima snima projekat producenta i scenariste Lika Besona “Lock Out” (u slobodnom prevodu “Zaključani”). Veliki deo ekipe smešten je u specijalno urađenim apartmanima u okviru Filmskog grada nadomak Beograda, a strogi ugovori zabranjuju glumcima i drugim članovima ekipe kontakt sa predstavnicima medija.

90348_zabbeson06-foto-z-ras_f.jpg


U podeli filma “Lock Out” su Gaj Pirs iz filma “Memento”, Megi Grejs iz serije “Lost”, Piter Stormare iz serije “Bekstvo iz zatvora”, Tom Holander iz “Pirata s Kariba”, kao i sjajni epizodisti Tim Plester, Vinsent Regan, Nik Hardin. Većina glumaca je potpuno posvećena svom poslu, tako da oni u svoje apartmane odlaze bukvalno da prespavaju. Svakodnevna snimanja traju od podneva do deset sati uveče, tako da su glumci i bukvalno zaključani na setu, koji je neka vrsta velikog svemirskog orbitalnog zatvora.

Radnja filma je sledeća: U tom zatvoru koji lebdi na pedeset milja iznad Zemlje, grupa veoma opasnih svetskih kriminalaca zarobila je predsednikovu ćerku (Megi Grejs). Nju pokušava da oslobodi jedan od zatvorenika (Gaj Pirs), kome je ponuđena sloboda u zamenu za oslobađanje predsednikove ćerke. Glavni junak, zatvorenik koga tumači Pirs, zapravo je bivši vladin agent kome su tajne službe smestile krivicu.90349_zabbeson01-foto-reuter_hs.jpg
Gaj Pirs i Megi Grejs su već nekoliko nedelja zajedno sa ekipom i kako smo nezvanično saznali, još nijednom nisu posetili centar Beograda, koji je svega dvadesetak kilometara udaljen od studija u Šimanovcima.

Njihove obaveze su zaista velike i oni su potpuno posvećeni poslu. Kao pravi profesionalci, odmah posle snimanja idu u svoje apartmane da se odmaraju. Ovaj akcioni film zahteva vrhunsku fizičku kondiciju od glumaca i zaista iscrpljuje glumce, koji budu toliko premoreni od snimanja da najradije posle svega odlaze na spavanje.

Snimanje povremeno obilazi i sam Lik Beson, koji je u Beogradu već snimao nekoliko projekata.Izvor: BLic
 
Top