Šta je novo?

Leteći cirkus Baraka Obame

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.538
Leteći cirkus Baraka Obame

Legendarni „montipajtonovac” se nudi da piše govore Baraku Obami koji zauzvrat traži ulogu u novom „Monti Pajton” filmu...
A sad nešto sasvim drugačije! Džon Kliz (68), legendarni „montipajtonovac”, ponudio je Baraku Obami da mu piše govore i tako mu pomogne da sedne u fotelju predsednika SAD u Beloj kući.

e640ef.jpg


KOMEDIJA - Džon Kliz, koga američki mediji i dan-danas nazivaju „visokim zvaničnikom ministarstva za šašavo hodanje”, po jednom od njegovih najboljih skečeva, izjavio je da bi njegov britanski smisao za humor mogao da useli kandidata Demokratske stranke u Ovalnu sobu.
- Vraćam se u Evropu u novembru, a do tada bih mogao da budem zauzet jer ako Barak Obama budre nominovan za predsednika, ponudiću mu da mu pišem govore. Mislim da je on izuzetan čovek - rekao je Kliz engleskim lokalnim novinama „Western Daily Press”.
Kliz je već pomogao Obami donacijom od 2.300 dolara za kampanju. To mu nije bilo prvi put da se politički opredeljuje, jer je još 1987. u Engleskoj snimio radio reklamu za stranku Liberalnih demokrata, treću po veličini u Britaniji, posle konzervativaca i laburista.
- Sad živim u Kaliforniji i dolazim u Englesku samo u maju ili junu, kada mi moj asistent kaže da je bezbedno. Preselio sam se u Ameriku iz zdravstvenih razloga, jer tokom engleske zime obolim od groznih plućnih infekcija, ponekad i dvaput godišnje. A patim i od loše probave - rekao je Kliz.
Što se Obame tiče, izgleda da njemu zasad ne treba pomoć u pisanju govora, jer istraživanja pokazuju da ima veliku prednost u odnosu na protivkandidatkinju Hilari Klinton. Ipak, iz Obaminog štaba stižu najave - u montipajtonovskom stilu - da je Kliz dobrodošao u izbornom štabu, ali pod jednim uslovom.
- Ako ubacimo Obamu u sledeći film „Monti Pajton” , dogovorili smo se! - izjavila je Džen Psaki, portparolka kampanje Baraka Obame.

Izvor: 24sata
 
Top