Šta je novo?

Leskovac - Leskovačka roštiljijada u Čikagu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Leskovačka roštiljijada u ČikaguIzvor:
rts.rs
Leskovčani su tržište za svoj roštilj pronašli i preko okeana. Početkom septembra na Roštiljijadi u Leskovcu bude nekoliko stotina hiljada ljudi, a prošle godine prvi put je održana i u Čikagu.

Leskovačka roštiljijada je već više od dve decenije pravi turistički brend juga Srbije. Zahvaljujući porodici Jovanović, od prošle godine, organizuje se i u Čikagu. To je bila prva promocija leskovačkog roštilja na američkim tržištu.


Rostiljijada u Cikagu.jpgBoško i Katica Jovanović u Americi su već dvanaest godina, ali bez Srbije, Leskovca i svoje Kopašnice, kako kažu, ne mogu. Ne dolaze često, jer u Čikagu imaju mnogo obaveza i razvijen porodični posao ali, kada dođu, uživaju u odmoru u svojoj domovini.

Sa sinovima Nenadom i Draganom, Jovanovići su prošle godine organizovali prvu roštiljijadu u Čikagu.

"Cilj nam je da roštiljijada u Čikagu postane tradicionalna manifestacija kao naša leskovačka". kaže Boško Jovanović. "Ove godine organizovaćemo je po drugi put i pozivam sve zainteresovane ljude u Leskovcu i Srbiji da nam se pridruže."

Nenad Jovanović kaže da će ove godine biti mnogo više gostiju nego prethodne i da će doći trubači iz Leskovca: "Mi već uveliko reklamiramo našu roštiljijadu u medijima u Čikagu."

Podršku da roštiljijada u Čikagu bude prava promocija Srbije, Jovanovići su dobili od leskovačke Privredne komore.

"Imamo zainteresovane privrednike iz cele Srbije koji su pokazali veliko interesovanje za učešće na ovoj manifestaciji, jer na taj način mogu da promovišu svoje proizvode na američkom tržištu, ali pre svega na tržištu u Čikagu u kojem živi skoro pola miliona Srba", kaže predsednik Leskovačke komore Goran Jović.

Druga roštiljijada u Čikagu trebala bi da se održi krajem avgusta. Naredne godine Boško Jovanović, ako dobije pravu podršku našeg konzulata grada Leskovca i privrednika, planira da tu manifestaciju organizuje u centralnom delu višemilionskog grada.


 
Top