Leskot u Sitiju za 24 miliona funti

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Leskot u Sitiju za 24 miliona funti
23. avgust 2009.

leskot-velika5692020090823050049.jpg

Trošenje para vlasnika Mančester sitija ne prestaje. Mojes je konačno popustio, prodao Leskota za 24 miliona funti i najavio tužbu protiv Građana.
Sada već bivši štoper Evertona i engleski reprezentativac Džolean Leskot konačno je potpisao za Siti. Everton i Mojes su konačno popustili, ili bolje rečeno konačno im je prekipelo pošto se poslednjih nedelja Leskot ponašao katastrofalno, odbijajući da igra i radeći sve što može da natera klub da ga proda.

Transfer je na kraju dogovoren, Everton će dobiti 24 miliona funti za igrača koga su pre 3 godine kupili iz Volvsa za 2 miliona. Lepa zarada za Mojesa i Tofise koja će im pomoći da obnove tim.

Ovo međutim nije i kraj transfer sage vezane za Leskota. Naime, Mojes je već najavio da će Everton prijaviti Siti zbog pristupa igraču bez dozvole kluba. Zbog sličnog prekršaja pre nekoliko sezona kažnjen je Čelzi kada je na nepropisan način vrbovao Ešlija Kola za prelazak iz Arsenala. Čelzi je tada kažnjen sa 300 hiljada funti i oduzeta su im 3 boda, pa bi se nešto slično moglo očekivati i u slučaju Leskota i Sitija.

Everton će pored Banege koji je dobio radnu dozvolu, tim pokušati da pojača sa Stivenom Tejlorom iz Njukastla.

Natrag