Šta je novo?

LEP GEST GRADA BEOGRADA: Novčana pomoć za roditeljki trojki, četvrorki i duplih blizanaca!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.329
LEP GEST GRADA BEOGRADA: Novčana pomoć za roditeljki trojki, četvrorki i duplih blizanaca!
Roditeljima trojki, četvrorki i duplih blizanaca danas je uručena jednokratna novčana pomoć, a za tu namenu je iz gradskog budžeta izdvojeno 8,6 miliona dinara.

Untitled-1.jpg

Na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za ostarivanje te materijalne podrške u ovoj godini bila je 91 porodica sa ukupno 289 dece za koje je izdvojeno 8.630.642 dinara.

Trojke ima 75 porodica, odnosno 225 dece, četvrorke imaju dve porodice, dok su dupli blizanci (56 dece) iz 14 porodica.

Od ukupno 91 porodice koje su primile pomoć 37 njih ima decu predškolskog uzrasta, 35 decu osnovno školskog uzrasta, a 19 ima srednjoškolce.

Roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju jednu prosečnu zaradu isplaćenu u Beogradu u septembru, što je 54.452 dinara, dok roditelji osnovaca dobijaju dve prosečne zarade, odnosno, 108.904 dinara.

Roditelji srednjoškolaca dobijaju tri prosečne zarade isplaćene u septembru, odnosno, 163.356 dinara .

Navedena vrsta podrške predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje.

Član Gradskog veća Mirjana Milutinović rekla je na svečanosti u Skupštini grada da je gradBeograd za navedenu namenu izdvojio više od 8,6 miliona dinara koji su namenjeni za 91 porodicu.

''''Dečji osmesi su najvažnija i najvrednija stvar koju imamo'''', poručila je Milutinović čestitajući božićne i novogodišnje praznike.

V.D. direktora Gradskog centra za socijalni rad Vladimir Ilić zahvalio je gradu koji je i ove godine uspeo da izdvoji sredstva za akciju pomoći roditeljima trojki, četvrorki i duplih blizanaca.

Podsećajući da se akcija sprovodi već deset godina, Ilić je rekao da je ove godine po prvi put zabeležen rast broja korisnika, a kako se nada taj trend će se nastaviti i sledeće godine.

Majka šestomesečnih trojki, koja ima i šestogodišnjeg sina, Maja Stojić rekla je da joj navedena pomoć veoma znači jer osnovni troškovi za trojke iznose više od 40.000 dinara.

Ona je, takođe, rekla da njena porodica prima dečiji dodadak, te da im je svaka pomoć dobrodošla.

pressonline
 
Top