Šta je novo?

Lekovito bilje

Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Terapija i recept čišćenja jetre gorkim eliksirom
Regeneraciju jetre prirodnim putem, uz pomoć gorke soli i grejpfruta, treba obavljati u skladu sa preciznim uputstvima kako bi se postigao najbolji efekat.
Jetra koja slovi za glavnu laboratoriju čovekovog organizma, može da sadrži bezbroj kamenčića koje zvanična medicina ni najsavremenijim metodama ne može da otkrije. Hronični umor, iscrpljenost, problemi sa varenjem i depresijom, siva i beživotna koža prvi su znaci da je jetri potrebno čišćenje. Dr Boro Vujasin iz Novog Sada, autor projekta za unapređenje zdravlja „Ishrana budućnosti“ predlaže kako da se na prirodan način regeneriše ovaj organ.

– Da bi se napravio napitak za čišćenje jetre, koji se s pravom naziva „gorki eliksir za zdrav život“, potrebno je: pola čaše maslinovog ulja, jedan veliki crveni grejp i četiri kašike gorke soli. Ali, pre nego što se popije trebalo bi da se u nekoliko „koraka“ pripremi organizam.

Prvo se ujutro, na prazan stomak, popiju četiri čaše od po 160 ml vode, zatim šolja čaja od aloje (prethodno zaleđenog 48 sati jer tako ima lekovitiji efekat) i urade lagane vežbe od 20 do 30 minuta. Jer, to su preduslovi da naša „fabrika života“ bude u najfunkcionalnijem stanju – kaže za „Bilje i zdravlje“ dr Boro Vujasin.

Oko 11 časova trebalo bi da se jede samo voće i do 14 sati pije se što više vode. Posle toga ne sme ništa ni da se jede ni pije.

– Posle 14 časova napravi se rastvor od četiri kašike gorke soli i 6 dl vode, podeli na četiri dela i stavi u frižider. U 16 časova popije se prva četvrtina. Nakon toga mogu da se isperu usta ili popije nekoliko gutljaja vode.Maslinovo ulje i grejp, od kojih se pravi eliksir, trebalo bi da se ugreju do sobne temperature. U 20 časova popijte još jednu dozu gorke soli, a do 21.30 završite sve aktivnosti i spremite se za počinak. U 21.45 pripremite smesu za čišćenje jetre: rukom iscediti grejp da se dobije bar pola šolje soka, pa u posudu sa poklopcem soku dodati pola šolje maslinovog ulja. Dobro zatvorite posudu i mućkajte dok smesa ne postane vodenasta. Ako treba, idite u toalet jednom ili više puta, ali ne zaboravite da lekoviti napitak – eliksir pijete tačno u 22 časa – kaže dr Vujasin.

Napitak se, inače, pije stojeći tokom 5 minuta (slabi i stariji za 15).

– Posle ispijanju napitka odmah bi trebalo da se legne. Ako se to ne učini, može да se spreči izbacivanje kamenčića iz jetre. Leži se na levom boku, a preporuka je da prozor sobe bude otvoren. Ostanite mirni 20 minuta i mislite na to što se dešava u jetri. Možda čak i osetite kako kamenčići putuju kroz kanaliće. Nećete osetiti bol, jer su zahvaljujući gorkoj soli, kanali otvoreni. Tokom noći lezite što više na levi bok i nemojte se dizati iz kreveta – savetuje naš sagovornik.
Dr Vujasin kaže da ova kura čišćenja jetre traje dva dana, pa se za sprovođenje preporučuje vikend.

– Sutradan, oko 7 časova popijte treću dozu gorke soli,a ako osetite mučninu čekajte da prođe, pa ispijte rastvor. Vratite se u krevet, pa dva sata kasnije, oko 9, uzmite poslednju dozu gorke soli. Odležite još malo u krevetu, a posle dva sata, oko 11, možete da pijete i jedete: prvo voćni sok, pola sata kasnije malo voća, a posle sat laganu hranu, na primer, bareno povrće. Do večere bi trebalo da se osećate oporavljeno – kaže dr Boro Vujasin.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Ruski narodni recept za čišćenje krvi i creva
Čišćеnjе оrgаnizmа trеbа sprоvоditi nајmаnjе јеdnоm u šеst mеsеci, оdnоsnо dvа putа gоdišnjе, јеr nаgоmilаni tоksini mоgu dоvеsti dо rаzličitih bоlеsti.
Čеstе prеhlаdе, infеkciје, umоr, pоspаnоst, dеkоncеntrаciја – svе је tо dоkаz prisustvа tоksinа u оrgаnizmu, mаlignih bаktеriја i drugih, nе mаnjе štеtnih mаtеriја.

Еvо јоš јеdаn еfikаsni prirоdni lеk ruskе nаrоdnе mеdicinе nа bаzi kеfirа i hеlјdinоg brаšnа.

Мnоgi оd vаs znајu dа је kеfir „еliksir mlаdоsti i zdrаvlја“, а hеlјdinо brаšnо pоsеduје izuzеtnа lеkоvitа svојstvа: јаčа оrgаnizаm, pоdmlаđuје krvnе sudоvе, оtklаnjа umоr, pоvеćаvа cirkulаciјu u rukаmа i nоgаmа, pојаčаvа lučеnjе urinа.

Оdličnо је zа pаmćеnjе i kоncеntrаciјu (nаrоcitо zа stаriје оsоbе). Snižаvа pritisаk, lеči аrtеriоsklеrоzu i оpstipаciјu. U kоmbinаciјi sа kеfirоm, smаnjuје nivо šеćеrа u krvi, čisti crеvа i krvnе sudоvе, nоrmаlizuје mеtаbоlizаm i rаd pаnkrеаsа, pоvеćаvа nivо hеmоglоbinа u krvi.

Lеkоvitа smеsа kеfirа i hеlјdinоg brаšnа – rеcеpt
Sаstојci:


1 kаšikа hеlјdinоg brаšnа

180 ml kеfirа

pо žеlјi mаlо mеdа

Priprеmа:

Kаšikа hеlјdinоg brаšnа prеliti sа čаšоm (180ml) kеfirа i dоbrо prоmеšаti. Učinitе tо uvеčе i оstаvitе u frižidеru. Uјutrо, јоš јеdnоm prоmеšајtе i pојеditе gа. Nајbоlје је оvu smеsu uzimаti umеstо dоručkа. Pо žеlјi zаslаditе sа mаlо mеdа. Pоslе nеmојtе ništа јеsti 3 sаtа. Kurа čišćеnjа nеkа trаје 14 dаnа.

Kako da na lak način uklonite pesticide s voća i povrća
Sveže voće i povrće koje kupujemo često je tretirano pesticidima i veoma je bitno da ga očistimo kako bismo izbegli i najmanju mogućnost da u organizam unesemo toksične supstance.

Zbog toga vam predstavljamo jednostavan trik koji će vam pomoći da dezinfikujete i temeljno očistite zdrave namirnice.

U veliku posudu sipajte vodu i pola šoljice sirćeta. Zatim u ovu mešavinu stavite svoje voće ili povrće i neka tako stoji 15 minuta, a zatim ga dobro isperite.

Sirće može da neutrališe i 98% bakterija i pesticida koji se nalaze na svežim namirnicama. Ovakvim postupkom ste sigurni da je sve što pojedete zaista dobro za vaše zdravlje.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Detoksikacija pirinčem za potpuni preporod organizma
Tajna ove metode krije se u zrnu pirinča, koje ima kristalnu strukturu. Kada se zrna potope u vodu, sa njih se spira skrob i pojavljuju se ćelije, a pirinač se vari u crevima, a ne u želucu, pa njegova zrna deluju kao upijač štetnih materija.
Štetne materije se skladište u organizmu i kvare normalni ritam njegovog rada, unistavajući metabolizam, pa ljudi počinju da se osećaju veoma loše. To mogu biti simptomi kao sto su slabost, pospanost, zbunjenost, česte prehlade, opšti pad imuniteta. Dakle, veoma je vazno sprovoditi čišćenje organizma od toksina. Postoje razne metode detoksikacije i provereni načini za čišćenje i podmlađivanje organizma. Između ostalih, postoji i detoksikacija organizma pomoću pirinča.


Čišćenje organizma pirinčem

Uzmite običan pirinač – onoliko supenih kašika koliko imate godina (ako imate 35 godina, znaci 35 supenih kašika). Dobro ga isperite i naspite u teglu. Teglu napunite toplom prokuvanom vodom, zatvorite poklopcem i stavite u frižider.

Ujutru svu vodu iscedite, uzmite 1 supenu kašiku pirinča i kuvajte ga 3-4 minuta bez soli (u drugoj, običnoj tekućoj vodi). Pojedite ga na prazan stomak, poželjno do pola osam ujutru.

Preostali pirinač ponovo zalijte prokuvanom ohlađenom vodom i ostavite u frižideru do sledećeg jutra. Ovu proceduru za čišćenje organizma ponavljajte svaki dan, sve dok ima pirinča u tegli. Tajna metode se krije u zrnu pirinča, koje ima kristalnu strukturu. Kada se zrna potope u vodu, sa njih se spira skrob i pojavljuju se ćelije. Pirinač se vari u crevima, a ne u želucu, njegova zrna deluju kao absorbent (upijač). Ovom metodom pročišćavaju se creva, krvni sudovi, zglobovi i drugi delovi organizma od toksina, teških metala i drugih štetnih materija. Čišćenje organizma sa pirinčem pomaže da se normalizuje metabolizam i reguliše višak telesne težine. Posle tretmana osećaćete se ne samo zdravije, već i mlađe. Postoji jedan uslov: posle uzimanja pirinča ujutru poželjno da ne jedete i ne pijete najmanje 3 sata. Posle ovakvog čišćenja organizma nestaju bolovi u leđima, vratu i zglobovima. Efekat tretmana nije trenutan, već postepen. Posle dve nedelje počinje pravo čišćenje organizma. Posle određenog vremena uzimanja pirinča aktivira se samočišćenje organizma, što će se i nastaviti samo posle tretmana u roku od nekoliko meseci.

Ne zaboravljajte da unosite dosta tečnosti u organizam – minimum 2l dnevno, najbolje vode i zelenog čaja.

Za svaki slučaj, pre primene ovog tretmana konsultujte se sa svojim lekarom.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Kućni tretman za čišćenje jetre: Eliksir za regeneraciju i izbacivanje kamenčića
Jetra je naša “fabrika života”, a za jedan dan je možete očistiti preciznim tretmanom ovim gorkim eliksirom i jednostavnom dijetom
Jetra koja slovi za glavnu laboratoriju čovekovog organizma, može da sadrži bezbroj kamenčića koje zvanična medicina ni najsavremenijim metodama ne može da otkrije. Hronični umor, iscrpljenost, problemi sa varenjem i depresijom, siva i beživotna koža prvi su znaci da je jetri potrebno čišćenje. Dr Boro Vujasin iz Novog Sada, autor projekta za unapređenje zdravlja „Ishrana budućnosti“ predlaže kako da se na prirodan način regeneriše ovaj organ.

– Da bi se napravio napitak za čišćenje jetre, koji se s pravom naziva „gorki eliksir za zdrav život“, potrebno je: pola čaše maslinovog ulja, jedan veliki crveni grejp i četiri kašike gorke soli. Ali, pre nego što se popije trebalo bi da se u nekoliko „koraka“ pripremi organizam.

Prvo se ujutro, na prazan stomak, popiju četiri čaše od po 160 ml vode, zatim šolja čaja od aloje (prethodno zaleđenog 48 sati jer tako ima lekovitiji efekat) i urade lagane vežbe od 20 do 30 minuta. Jer, to su preduslovi da naša „fabrika života“ bude u najfunkcionalnijem stanju kaže dr Boro Vujasin.

Oko 11 časova trebalo bi da se jede samo voće i do 14 sati pije se što više vode. Posle toga ne sme ništa ni da se jede ni pije.

– Posle 14 časova napravi se rastvor od četiri kašike gorke soli i 6 dl vode, podeli na četiri dela i stavi u frižider. U 16 časova popije se prva četvrtina. Nakon toga mogu da se isperu usta ili popije nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp, od kojih se pravi eliksir, trebalo bi da se ugreju do sobne temperature. U 20 časova popijte još jednu dozu gorke soli, a do 21.30 završite sve aktivnosti i spremite se za počinak. U 21.45 pripremite smesu za čišćenje jetre: rukom iscediti grejp da se dobije bar pola šolje soka, pa u posudu sa poklopcem soku dodati pola šolje maslinovog ulja. Dobro zatvorite posudu i mućkajte dok smesa ne postane vodenasta. Ako treba, idite u toalet jednom ili više puta, ali ne zaboravite da lekoviti napitak – eliksir pijete tačno u 22 časa – kaže dr Vujasin.

Napitak se, inače, pije stojeći tokom 5 minuta (slabi i stariji za 15).

– Posle ispijanju napitka odmah bi trebalo da se legne. Ako se to ne učini, može да se spreči izbacivanje kamenčića iz jetre. Leži se na levom boku, a preporuka je da prozor sobe bude otvoren. Ostanite mirni 20 minuta i mislite na to što se dešava u jetri. Možda čak i osetite kako kamenčići putuju kroz kanaliće. Nećete osetiti bol, jer su zahvaljujući gorkoj soli, kanali otvoreni. Tokom noći lezite što više na levi bok i nemojte se dizati iz kreveta – savetuje naš sagovornik.

Dr Vujasin kaže da ova kura čišćenja jetre traje dva dana, pa se za sprovođenje preporučuje vikend.

– Sutradan, oko 7 časova popijte treću dozu gorke soli,a ako osetite mučninu čekajte da prođe, pa ispijte rastvor. Vratite se u krevet, pa dva sata kasnije, oko 9, uzmite poslednju dozu gorke soli. Odležite još malo u krevetu, a posle dva sata, oko 11, možete da pijete i jedete: prvo voćni sok, pola sata kasnije malo voća, a posle sat laganu hranu, na primer, bareno povrće. Do večere bi trebalo da se osećate oporavljeno – kaže dr Boro Vujasin.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Ruski lekar otkrio recept za najmoćniji napitak
Genadij Petrovič Malahov je ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primeraka i prevedene na više stranih jezika.
Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.). On smatra da je jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade. Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se odupreti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmešati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gde je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta:
Sastojci:

– 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive),
– 150 g kuvane i ispasirane bundeve,
– 1 kašika prirodnog meda.

Priprema: Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno deluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet celog organizma.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Poboljšajte koncentraciju i pamćenje na 10 načina
I mozak može da se trenira, kao i mišići, samo što za ove vežbe ne morate da idete u teretanu. Dovoljno je da svakodnevno odvojite nekoliko minuta kako biste „sivu masu“ doveli u top.formu. Osim što će trening mozga omogućiti da se pohvalite britkim umom, ove vežbe će pomoći i da zapamtite bez teškoća sve informacije koje su vam potrebne.
Recimo, u staroj Grčkoj oratori su napamet znali da izrecituju i do 10.000 citata. Da bi ovo postigli koristili su takozvanu mnemotehniku ili mnemoniku, veštinu koja omogućava da se povezivanjem slika i reči, informacija lakše zapamti.

Primer za ovu metodu je pamćenje koji mesec ima 30, odnosno 31 dan, pomoću zglobova na prstima ruku (mesec koji je na zglobu ima 31 dan, a oni između imaju 30 dana, s izuzetkom februara). Mnemotehnika može da se primeni i da biste zapamtili spisak za kupovinu. Zamislite kako ulazite u prodavnicu. Koristite beleške sa popisa kako biste bolje vizuelizovali kupovinu u mislima. Kada stvarno uđete u radnju vraćajte u mislima prizore korak po korak kako biste pronašli sve stavke sa spiska.

1. PONAVLJANJE – je jedan od najjednostavnijih i relativno najzabavnijih načina da trenirate mozak. Pokušajte da pamtite razne sitnice tokom dana. Recimo, pokušajte da „ubacite“ u memoriju telefonske brojeve prijatelja, spisak za kupovinu, naučite pesmu ili čak i deo nekog interesantnog teksta. Stalnim ponavljanjem trenirate pamet, a ako s tim ciljem učite i nešto korisno, kao što su recimo pesme ili strane reči, to može jednog dana višestruko da se isplati. Mozak će se aktivirati i ako rešavate ukrštenice ili sudoku. Videćete da ćete nakon višenedeljnog treninga pamtiti mnogo više podataka koji će se u glavi zadržavati duže nego inače.

2. ČITANJE – najbolji način da poboljšate tempo čitanja je jednostavan – čitajte mnogo i čitajte sa uživanjem. U istraživanju koje je rađeno pre dve godine dokazano je da se čitanjem sadržaja koji je interesantan i zanimljiv, pospešuje brzina čitanja za 87 odsto, a brzina razumevanja pročitanog se povećava za trećinu.

3. ISHRANA – kao i mišićima, i mozgu je neophodan neprekidan dotok vitamina i važnih materija. Supstance kao što su dopamin, serotonin, gama-aminobuterna kiselina (GABA), acetilholin nalaze se u mnogim namirnicama. Recimo, ako vam se jede nešto slatko ili vam se pije kafa, moguće je da vam nedostaje dopamin, što se odražava umorom, nedostatkom raspoloženja i interesovanja. Nivo dopamina ćete najbrže podići kafom, pšeničnim klicama, tofu sirom, a ima ga i u goveđem i svinjskom mesu, avokadu, nekim ribama, semenkama iz bundeve.

Acetilholin je zadužen za bolje i brže pamćenje. Ako ga u telu ima malo, pojačava se želja za obilnim i masnim jelima. Dovoljno je da obroku dodate grejpfrut, jaja, borovnice, sir, kupus ili piletinu. Gaba opušta mozak, a nalazi se u pirinču, celozrnim proizvodima, sočivu, brokoliju, krompiru, spanaću. Nivo serotonina, hormona sreće, može da se podigne šoljom biljnog čaja, komadom sira ili kačkavalja, bananom, lososom, suncokretovim semenkama.

4. IGRICE - vrlo efikasan način da saznate kako vaš mozak funkcioniše jeste da igrate igrice. One su obično vrlo zabavne i izazovne, pa vam neće biti dosadno, a ujedno ćete vežbati mozak.

5. SPAVANJE – odraslima je dnevno potrebno od šest do osam sati sna. Držite se ovog pravila i redovnog rasporeda ustajanja čak i vikendom, jer je to važno za održavanje prirodnog ritma organizma.

6. POVEZIVANJE - sve što možete da zamislite, možete i da zapamtite. Da biste nešto lakše zapamtili, vizuelnu sliku treba povezati sa emotivnim sadržajima koje posedujemo, to će znatno olakšati pamćenje. Na primer, slike nekog letovanja treba povezati sa emotivnim uzbuđenjem koje smo tom prilikom doživeli i na taj način će ono ostati urezano u našoj memoriji. A što su emocije jače i šokantnije, događaji se lakše pamte.

7. POMOĆ – da biste poboljšali rad mozga možete da kupite neke preparate kao što su recimo lecitin, ginko ili ženšen. Obezbeđuju bolju prokrvljenost mozga i „bistru“ glavu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da ove supstance ne mogu da se koriste dugo, već samo s vremena na vreme, kao potpora pre ispita, važnog poslovnog sastanka, prezentacije i slično.

8. FIZIČKA AKTIVNOST – u dnevni raspored uključite trčanje, posetu fitnes centru ili bilo koji drugi sport, koji će osloboditi endorfin i popraviti raspoloženje. Izaberite vrstu vežbanja koja vam najviše odgovora, od joge do teretane, a najvažnije je da to postane rutina.

9. PAUZA – dok ste na poslu obavezno odvojite vreme za pauzu, jer je mozgu neophodan odmor. Takođe, nemojte jednom aktivnošću da se bavite satima bez prestanka, recimo da gledate televizor četiri sata. „Presecite“ malo nekim drugim aktivnostima, recimo čitanjem, vežbanjem ili druženjem. Imajte društveni život, nemojte samo da žurite kroz dane i nedelje kao da ne primećujete poznata lica. Ne štedite da date malo sebe drugima. Budite ljubazni, nasmejte druge ljude. Ovako gradite samopouzdanje, ali i svoju sreću.

10. ČULA - informacije koje ćete dobiti, ukoliko uključite više čula odjednom, omogućiće da informaciju zapamtite na najbolji mogući način. Različiti tipovi učenja, ukoliko se kombinuju, mogu biti veoma efikasni. Ne učimo, niti pamtimo, svi na isti način. Ako želite da naučite neku pesmu napamet, pokušajte da je zamislite, dajte joj svojstva koja inače ne pamtite.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Nekoliko napitaka za jačanje srca i vena, snižavanje holesterola
Ako želite jako srce i jake i elastične vene, nema ničeg boljeg od konzumiranja sokova od povrća kroz ceo život. Čak i ako već patite od kardiovaskularnih problema ili imate krhke vene, sokovi mogu da načine čuda i povrate zdravlje vašeg kardiovaskularnog sistema.
Srčane bolesti se ne pojavljuju preko noći, potrebno je dugo vremena da se razviju, a glavni uzroci su loša ishrana, puna zasićenih masti i nekvalitetne hrane. Često koristimo složene lekove i skupe tretmane , a lečenje može biti tako prosto samo ako bismo jeli hranu sa nutrijentima koji će biti od pomoći u našem slučaju.

Zato smo sastavili listu najnutritivnijih sokova za vaše srce. Mnogi od njih su pravi lek, tako da, ako imate kardiovaskularni problem, samo vam treba dosta srpljenja i posvećenosti da pijete isti sok i osetite razliku.

Važne napomene pre uzimanja soka:
 • Ne mešajte voće sa bilo kakvom čvrstom ili kuvanom hranom, voće treba da se jede bez ili s veoma malo dodataka.
 • Nemojti žuriti dok pijete, pijte sok polako i po potrebi ga žvaćite.
 • Pijte sok sa uživanjem, kao da pijete isceljujući eliksir.
Regenerativni sok
Ojačava i regeneriše tkiva, pomaže oštećenim ćelijama da povrate snagu i vitalnost, pročišćava telo od štetnih masti, snižava holesterol i pomaže pri održavanju čiste krvi i creva, što je važno da bi srce radilo kako treba.

Najbolje vreme za uzimanje: za doručak (ali sačekajte 20 minuta pre nego što počnete da jedete) ili tokom posta.

Sastojci:

 • Čaša aloje (ili srednjeg kaktusa)
 • Kašika spiruline
 • Dva limuna i kašika meda
 • Kivi, malo ananasa ili šljiva bez koštica
Procedura

Umiksajte limun i oljuštite sa čašom soka od aloje.

 1. Dodajte spirulinu i isceđeni kivi, ananas ili šljive u sok od limuna. Dodajte med i kaktus (ako njime zamenite aloju).

Antibiotski sok

Pomaže u borbi protiv svih tipova infekcija, toksina i bakterija u krvi i crevima, ojačavajući vene i tkiva nakon terapije antibioticima ili lekovima. Pored toga, snižava holesterol, pomaže kardiovaskularnom sistemu da ojača i prečisti kontaminiranu krv, čisti vene, bori se protiv varikoznih vena i ojačava srce.

Vreme za uzimanje: sa obrokom (izbegavati pića sa dodatim šećerom. Tokom obroka ne mešati ni sa čim slatkim), a možete ga piti i u podne ili popodne.

Sastojci:

 • Šolja svežeg soka od šargarepe
 • Jedan veći beli luk
 • Šolja mladica alfalfe
 • Kašika polena
Procedura

 1. Umiksati sve sastojke u čašu. Ne dodavati limun pošto uništava neke vitamine.
Sok za jačanje i poboljšavanje imunog sistema i kardiovaskularnog zdravlja
Pomaže da se telo čuva od štetnih masti i povećava odbranu imunog sistema. Ovaj sok ojačava vene i kapilare, ali i pomaže pri održavanju creva u odličnom stanju. Ovaj sok pomaže i za čuvanje nervnog sistema, msiruje živce i opušta telo, što pomaže srcu da održava zdrav tempo.

Vreme za uzimanje: noću ili uveče, idealno pred spavanje oko pola sata nakon večere, ne uzimati sa hranom.

Sastojci:

 • Jedna sveža i cela, oprana jabuka
 • Kašika lanenog semena
 • Dva badema
 • Puna kašika palente
 • Kašika meda ili melase
Procedura

 1. Umiksati sve sa čašom i po vode.
 2. Osladiti medom i piti polako i žvakati po potrebi.
Sok od manga, snažan antioksidans
Ova tečnost je moćni antioksidant, pomaže snižavanju holesterola, regeneriše i jača tkiva, pomaže pri mršavljenju, hrani srce i vene, reguliše pritisak i bori se protiv bolesti.

Vreme za uzimanje: ujutru za doručakSastojci:


 • Jedan mango
 • 100 ml mleka od semena za ptice
 • Pola šolje domaćeg jogurta bez šećera
 • Dve kašike meda
 • Pola kašike pivskog kvasca
Procedura

 1. Potopiti dve kašike semena za ptice u vodu i ostaviti da stoji preko noći. Ujutru baciti vodu i oprati seme čistom vodom.
 2. Umiksati potopljeno seme uz čašu čiste vode. Procediti.
 3. Umiksati dobijeno mleko sa ostalim sastojcima.
Antioksidantni sok za korekciju
Sastojci:


 • Dva veća crvena paradajza
 • Štap celera
 • Čen belog luka
 • Komad crnog luka
 • Šolja i po soka od aloje
 • Kašika spiruline
Procedura

 1. Oljuštiti kožicu paradajza i staviti u ekstraktor zajedno sa celerom, belim i crnim lukom.
 2. Pomešati tako dobijen sok sa alojom i spirulinom.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
6 namirnica za zdravu jetru
Jedan od najvažnijih organa u organizmu svakako je jetra, jer je odgovorna za većinu funkcija metabolizma. Kako bi je očuvali zdravom i funkcionalnom, preporučujemo vam šest namirnica koje bi trebalo da konzumirate.
Avokado
sadrži antioksidans glutation, koji je potreban jetri za odstranjivanje štetnih materija.

Beli luk je bogat sumporom, mineralom koji pomaže telu da se oslobodi od toksina. Beli luk smanjuje holesterol i nivo triglicerida. Takođe se koristi u lečenju visokog krvnog pritiska ateroskleroze i bolesti uzrokovanih bakterijama.

Kurkuma ili indijski šafran se može koristiti kao začin vašoj hrani. On pojačava boju, a koristan je za jetru. Pomaže organizmu u probavi masti i ponaša se kao prirodni detoksikant jetre.

Grejpfrut je bogat vitaminom C, a sadrži i antioksidanse. Unošenjem ovog voća ili njegovog soka pomažete telu da odstranjuje kancerogene i toksine.

Spanać je povrće koje neutrališe hemikalije i poboljšava odbrambeni mehanizam jetre.

Citrusi poput limuna i pomorandži su bogati vitaminom C, a telu pomažu pri odstranjivanju toksina. Osim toga, poboljšavaju i proces varenja.

Napitak za uklanjanje viška masnoće iz krvi
Ovaj napitak ubrzava metabolizam i uklanja višak masnoća iz organizma. Pored toga, uklanja i višak soli i pozitivno utiče na celokupno zdravlje organizma.
Za ovaj zdravi napitak potrebni su vam beli luk i crno vino.

Kako se priprema

Dvanaest čenova belog luka isecite na četvrtine, stavite u teglu i prelijte s pola litre vina.

Zatvorite teglu i držite je na svetlom mestu oko dve nedelje. Nekoliko puta dnevno protresite teglu.

Nakon dve nedelje, procedite sadržaj tegle i napitak prelijte u staklenu posudu. Uzimajte čajnu kašiku napitka tri puta dnevno oko mesec dana.

Pre uzimanja prirodnih lekova obavezno se kosultujte s lekarom.

Prirodni moćni sok protiv migrene i za jačanje vida
Moćni sok za isceljivanje (leči migrene, mentalni i fizički umor, probleme s vidom, bori se protiv kožnih problema i gljivica, raka i cisti, infekcija)
Sastojci:


čaša sveže napravljenog soka od šargarepe

komad svežeg brokolija dobro ispranog i dezinfikovanog

štap celera

komadić kaktusa (nopal)

Priprema:

Staviti sve u blender i dobro usitniti, ako je suviše gusto dodati još malo soka od šargarepe.

Procediti i popiti odmah pre podne, nezaslađeno.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Prirodni lek protiv zapaljenja creva i želuca

Napitak od jabuke i šljive (protiv kolitisa, gastritisa, zapaljenja abdomena, konstipacije, gasova, problema s varenjem, stomačnih infekcija itd.)
Sastojci:

3 oljuštene jabuke, bez jezgra

15 suvih šljiva

smeđi šećer

sok od dve pomorandže

litar i po vode

Priprema:
Kuvati šljive i jabuke, isečene u vidu polumeseca u pola litre vode.

Dodati smeđi šećer i sok od pomorandže. Krčkati dok nije skuvano.

Viljuškom pritisnuti jabuke i šljive tako da otpuste sok. Popiti mešavinu što topliju.

Ne jedite ništa više od toga jedan dan i osetićete kako vam se stomak isceljuje. Moguće je da iskusite bol u stomaku ili dijareju od ovog preparata, što je normalno. Uzmite pauzu taj dan i popijte litar čiste vode u kombinaciji sa toplim preparatom.

10 prirodnih čistača jetre
Jetra je izuzetno važan organ u ljudskom telu. Ona čisti krv od otrova, čuva vitamine i gvožđe, razgrađuje hormone i održava nivo glukoze u krvi. Zato vam predstavljamo spisak namirnica koje provereno čiste najveću žlezdu ljudskoga tela od hemijskih zagađivača poput teških lekova, alkohola i masne hrane.
1. Beli luk


Ovaj “prirodni antibiotik” prepun je sumpora koji podstiče rad jetrenih enzima i tako pomaže telu da izluči otrove. Beli luk takođe ima dosta alicina i selena – dva prirodna čistača jetre.

2. Citrusno voće

Limun, limeta i grejpfrut izvrsni su saveznici u procesu čišćenja jetre. Oni sadrže visoke doze vitamina C koji stimuliše rad jetre. U grejpu se nalazi i spoj glutation – izvrstan čistač najveće žlezde tela.

3. Kupus

Slobodno posegnite i za domaćim kupusom jer je ova zeljasta namirnica odlična čistačica jetre. Bezbrižno uživajte u ovoj namirnici – svežoj ili ukiseljenoj na prirodan način.

4. Jabuke

Ne zaboravite na grickanje ovog bogatog izvora pektina i drugih esencijalnih elemenata zaslužnih za izbacivanje otrova iz tela kroz probavni trakt.

5. Zeleno lisnato povrće

Jedite spanać, blitvu i drugo lisnato povrće bogato hlorofilom jer ono neutralizuje teške metale, pesticide i hemikalije koji inače usporavaju rad jetre.

6. Cvekla i šargarepa

Pripremite salatu, supu ili ukusan prilog jelu od ovog korenastog povrća, jer je prepuno biljnih flavonida i beta karotena koji unapređuju rad jetre.

7. Špargla

Ovo povrće odličan je pokretač probave koji sadrže materije idealne za prirodnu detoksifikaciju organizma, a posebno jetre i bubrega.

8. Orasi

Jedite orahe jer ovi plodovi sadrže aminokiseline koje pomažu jetri da se reši amonijaka. Ovi orašasti plodovi bogati su i dobro znanim jetrenim pomoćnicima – glutationom i omega 3 masnim kiselinama.

9. Maslinovo ulje

Ne odričite se masnoća, ali birajte one zdrave izvore poput maslinovog ulja koji telu osiguravaju tekuću bazu za apsorpciju štetnih materija u telu, i njihovo izbacivanje iz organizma.

10. Zeleni čaj

S vremena na vreme priuštite telu čišćenje uz pomoć šoljice zelenog čaja. Taj zdravi napitak bogat je antioksidansima koji jačaju imunitet i štite ga od raznih bolesti.
 
Član
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.398
Napravite sami eliksir mladosti: Podmlađivanje lica, tela i celog organizma
Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne mora se sastojati samo od kozmetičkih procedura. Neophodno je kombinovati različite metode podmlađivanja koje mogu dati daju zapanjujuće rezultate.
Jedan način je svakako ovaj recept koji nije skup i sadrži zdrave sastojke.

Recept podmlađivanja organizma:
– 100 ml lanenog ulja
– 2 srednja limuna
– 1 velika glavica belog luka
– 0,5 kg meda


Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore samleti na mašinu za mlevenje mesa ili isitniti u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodati ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Konzumirati tri puta dnevno po 1 supenu kašiku pola sata pre jela.

Kako ova smesa podmlađuje organizam?
Laneno ulje je biljni hormon, Lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja).

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i zučne putevi. Čista jetra je naš glavni generator mladosti. Vitamin C iz limuna savršen antioksidant, jača imunitet i krvne sudove. Beli luk čisti krvne sudove, a med donosi hranu sudovima – mikroelemente koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.

ELIKSIR BOMBA: Toliko će vam popraviti krvnu sliku da će se svaki doktor zaprepastiti!
Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije.
U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi. Ova vitaminska bomba i lekoviti eliksir izuzetno je dobar i proveren lek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan! Prirodni eliksir za poboljšanje krvne slike – recept

Za pripremu ovog prirodnog leka – vitaminske bombe, vam je potrebno:
200 ml meda
200 gr jezgra oraha
200 gr suvog grožđa
200 ml soka od šargarepe
200 ml soka od cvekle
2 limuna

Priprema:

Operite 2 limuna. Rasecite ih na pola i izvadite semenke. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre. U smesu mlevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od ceđene šargarepe. Promešajte. Posle u ovu smesu dodajte sitno iseckane ili mlevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promešajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave lekovite smese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru. Uzimajte tri puta dnevno po 1 kašičicu pre jela. Može se koristiti koliko god želite. Nema nuspojava, osim povećanja energije.

Nakon nedelju-dve konzumiranja, proverite krvnu sliku – i ugodno se iznenadite! Slobodno i doktoru otkrijte tajnu.
 
Top