Šta je novo?
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.169
Laura Pausini

Laura-Pausini-1.jpg

Laura Pausini (Solarolo, 16. svibnja 1974,), talijanska pop-pjevačica.

Sa 18 godina je pobijedila na Sanremu sa pjesmom La Solitudine i tu je počela njezina prava glazbena karijera. Izdaje album Laura Pausini na kojem se između ostalih, nalazi i Mi Rubi l'Anima, sa talijanskim pjevačem Rafom, Non c'e (Vesna Pisarović ju je prepjevala na hrvatski (Da Znaš))

Drugi Laurin album, Laura, izdan je 1994.

Treći Laurin album, nazvan Le Cose Che Vivi, izdan je 1996. Na njemu izdvajam pjesme Ascolta il Tuo Cuore, Incancellabile, Le Cose Che Vivi, Seamisai, i pjesma 16/5/74 (po njezinom datumu rođenja).

U 1998. izlazi njezin četvrti album, La Mia Risposta. Sadrži 13 pjesama, od kojih je jedna na engleskom, Looking for an angel, koju je za nju napisao Phil Collins.

15.9.2000. izlazi Laurin peti album, Tra e e il mare, koji nosi naziv pjesme koju je Biagio Antonacci napisao za nju te koja je izašla kao prvi singl tog albuma.

Na tom albumu se nalazi i pjesma Il Mio Sbaglio Piu Grande, koja je prvobitno bila napisana na engleskom, pa su je poslije nekako ukomponirali na talijanski. Engleski naziv pjesme je Everyday is a monday.

U jesen 2001. izlazi «The best of Laura Pausini: E ritorno da te», u kojem Laura objavljuje 16 najboljih pjesama.


2002. je izdala album na engleskom, From the inside. U njemu se nalaze dvije engleske verzije već poznatih pjesama: In Assenza Di Te =>It's Not Goodbye, Il Mio Sbaglio Piu' Grande =>Everyday is a monday.

2004. Laura izdaje album Resta in Ascolto. U njemu se osjeti ljutnja i gnjev zbog raskida s njezinim dugogodišnjim partnerom Alfredom Ceruttijem.

Nedavno je osvojila Grammy za album Escucha atento. Otpjevala je i duet sa Ray Charlesom, pjesmu Surrender To Love te pjesme On Oublie Jamais Rien on vit, avec i Lille de Nous sa francuskom pjevačicom Helene Segarom.

2006. izlazi njen novi album "Io canto".

Izvor: Wikipedia

 
Poslednja izmena od urednika:
Top