Šta je novo?

Lasica: Glavni cilj sačuvati sva radna mesta u smederevskoj železar

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Lasica: Glavni cilj sačuvati sva radna mesta u smederevskoj železari


Tanjug |Radna grupa Vlade Srbije za Železaru Smederevo je do sada održala dosta sastanaka u cilju obezbe]ivanja kontinuiteta proizvodnje i očuvanja svih radnih mesta u toj kompaniji, izjavio je danas član grupe Dejan Lasica, koji je pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku.

86538_regsmederevonpavlovic_f.jpg


Lasica je rekao za Tanjug da se vlada ne bavi procesom upravljanja u kompaniji već da daje podršku, inače, dobrom menadžmentu smederevske železare.


"To je prilično 'utegnuta' kompanija. Tu su Americkanci dosta dobro postavili proces, a i ovi naši su dosta dobri, tako da bi trebalo samo da nastave sa radom", naglasio je Lasica.


Osnovni cilj, prema njegovim rečima, jeste kontinuirana proizvodnja, što trenutno ugrožava aktuelna vanredna situacija u zemlji, usled velikih snežnih padavina i veoma niskih temperatura, kao i svetska ekonomska kriza.

Lasica, zadužen za železnički saobraćaj u Ministarstvu infratrukture i energetike, naveo je da je zadatak menadžmenta Železare Smederevo da održi sve poslovne kontakte i ugovore, kao i dobavljače.
 
Top