Šta je novo?

Laptopovi iz Asusa i Toshibe su najpouzdaniji kompjuteri

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.643
Laptopovi iz Asusa i Toshibe su najpouzdaniji kompjuteri

Laptopovi kompanija Asus i Toshiba imaju najmanje neispravnosti na hardveru tokom tri godine korišćenja, dok svaki četvrti laptop HP ima problema, a najviše problema ima netbuk, novi su podaci „Skver trejda“, jednog od najvećih provajdera koji daju garanciju.

laptop-x.jpg


Čak 20 procenata netbukova koji koštaju ispod 400 dolara ima šanse da se pokvari u toku prve godine. Stručnjaci iz kompanije „Skver trejd“ navode da su nasumice odabrali više od 30.000 laptopova i netbukova koji nose njegovu garanciju i koji će biti preispitani u istraživanju.
Marke sa minimalnim brojem od 1.000 laptopova su Acer, Apple, Asus, Dell, Gateway, HP, Lenovo, Sony i Toshiba. Slučajna oštećenja i problemi sa softverom koje je rešio prodavac, nisu uključeni u ovo istraživanje.
Stručnjaci su dokazali da će više od 31 odsto laptopova da se pokvari u prve tri godine korišćenja. Od tih kvarova, dve trećine su zbog neispravnosti hardvera (20,4 procenta), a jedna trećina (10,6 procenata) slučajeva bili su vezani za slučajna oštećenja.
Asus i Toshiba su se pokazali kao najpouzdaniji proizvođači, jer su pokazali manje od 16 procenata neispravnosti hardvera tokom prve tri godine. Pokazalo se da je važnija odrednica za pouzdanost sam proizvođač nego tip laptopa i da bi trebalo da budu bitniji faktor prilikom odlučivanja o kupovini.

Autor: E. B.
 
Top