Krivotvorena crkvena povijest - Protestantski mitovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.215
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To si ti tvrdio "da je to izjavio neki Živanović"

Ja sam možda tu tvoju tvrdnju citirao.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.215
To si ti tvrdio "da je to izjavio neki Živanović"

Ja sam možda tu tvoju tvrdnju citirao.

Je*beni internet ima i jednu dobru osobinu. ’Kurvanjski’ točno zabilježi što je tko i kada napisao i rekao. Tako je i tebe zabilježio, pogledaj još jednom gore svoje riječi, i vječno svjedoči da si neizlječivi sotonski lažov.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Daj nam ceo taj moj komentar gde sam to izjavio, a ne prekrojeni, da vidimo ceo kontekst.

Dok to ne učiniš ostaješ lažov.

Evo ja ću to učiniti da vidimo ko laže.

I da li sam JA nešto tvrdio ili ne.

Napomena:

U mom dole priloženom komentaru - ja sam kopirao određeni intervju iz novina sa izvesnim Živanovićem koji govori o ustaškom pokretu i Jasenovcu.

Tu Živanović pominje i ovaj podatak.

Dakle, Stvarnoslap laže da sam JA to tvrdio.

Da vidimo.

------------------

"""Sve je moguce.

Za neke druge znam.

Na jednoj izlozbi o Jasenocu je bila neka fotografija, i izjava jednog svestenika cije ime sam zaboravio koja od prilike glasi "JA JESAM KATOLICKI SVECENIK, ALI KADA NUZDA NALOZI JA UZMEM STROJNICU ( valja automat ili pistolj ) I TAMANIM SVE OD STARCA DO DJETETA U KOLEVCI"

Takodje, na radiju sam u toj emisiji slusao coveka ocevidca koji je svedocio 'da su casne sestre mlele staklo, i tako usitnjeno stavljale deci u hranu.

--------------------

ALOJZIJE STEPINAC I USTASKI POKRET

"Svi u Hrvatskom saboru su glasali za usvajanje tih rasističkih zakona", rekao je Živanović na promociji knjige Momčila Diklića "Svetac - može li Alojzije Stepinac biti svetac" na Beogradskom sajmu knjiga.

On je napomenuo da su ti zakoni predviđali da svako može nekažnjeno ubijati Srbe, Јevreje i Rome, kojima je bilo zabranjeno da idu trotoarom, te da ih može pljačkati, silovati i mučiti.

"U izlozima su prodavali meso ubijene srpske djece sa natpisom - srpsko meso jedan dinar", naveo je Živanović.

On je dodao da je sa galerije hrvatskog parlamenta usvajanje tih rasističkih zakona pratio izaslanik pape Đuzepe Markoni, koji nije intervenisao.

Živanović je naveo da SAD imaju u svom arhivu dokumenta da je 1.400 hrvatskih sveštenika u NDH lično klalo, ubijalo i silovalo, te pljačkalo Srbe, kao što je fra Srećko Perić, koji je na služenju mise pozvao Hrvate da ubijaju Srbe, a da poslije dođu kod njega na oprost od grijehova.

"Tragedija je što mnogi Hrvati nisu bili nikad svesni svih zločina koje je počinio zločinac Alojzije Stepinac. On je lično prevodio Srbe u katoličanstvo, posebno srpsku decu. Vodio je sveštenike koljače iz Јasenovca na poklonjenje papi rimskom, koji je blagosiljao krvave ruke koljača", rekao je Živanović.

On je dodao da se zna da je Stepinac išao više puta u Vatikan na razgovore sa papom i hvalio se da su Hrvati uspjeli da pohrvate četvrt miliona pravoslavnih Srba, dok je Vatikan proglasio NDH za "Božiju državu" /Civitas Dei/.

Živanović je naveo da katolički sveštenici nisu samo prevodili u katoličanstvo Srbe, nego su ih poslije i ubijali pod izgovorom da će "nebo sada da dobije pravednike", a Alojzije Stepinac je sve to znao.

Živanović, koji je bio među prvim istraživačima koji su iskopavali Gradinu u Јasenovcu, rekao je da je komunistička Titova vlast, prilikom iskopavanja masovnih grobnica u Јasenovcu, nije dozvoljavala snimanje niti prisustvo novinara, kako se ne bi znalo šta se našlo u tim grobnicama i šta se radi.

On je istakao da je Stepinac bio veliki prijatelj poglavnika NDH Ante Pavelića i da se slagao sa ustaškim pokretom.

Živanović je podsjetio da su Hrvati bili ti koji su klali Srbe i za vrijeme Austrougarske, te da je između dva svjetska rata ubijeno 12.000 Srba u Doboju.

"Rimokatolička crkva je ta koja vaspitava hrvatski narod da bude genocidan", ocijenio je Živanović.

Istoričar Gojko Malović je napomenuo da je NDH ubijala i u BiH, gdje se prostirala, i da je Stepinčev pomoćnik u BiH bio nadbiskup vrhbosanski Ivan Šarić zvani Evangelista, koji je poslije Drugog svjetskog rata pobjegao iz Sarajeva u Španiju, a da je sahranjen u Sarajevu u katoličkoj crkvi na Marijinom dvoru, koja je postala mjesto hodočašća Hrvata.

Autor knjige "Svetac - može li Alojzije Stepinac biti svetac" istoričar Momčilo Diklić ponovio je da ne može biti svetac čovjek koji je duhovni vođa genocida u Hrvatskoj, te dodao da je na sceni pokušaj revizije istorije da se umanji uloga Rusije u borbi protiv nacizma, a da se nametne Srbima da su genocidni.

Izvor: SRNA""""
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.215
Daj nam ceo taj moj komentar gde sam to izjavio,

Evo ja ću to učiniti da vidimo ko laže.

U mom dole priloženom komentaru - ja sam kopirao određeni intervju iz novina sa izvesnim Živanovićem koji govori o ustaškom pokretu i Jasenovcu.

Dakle, ipak si ti , a ne ja, citirao tekst u kojem Živanović govori kako su Hrvati klali srpsku djecu i onda to dječje meso prodavali u mesnicama. A Živanovića nisi citirao da ga osramotiš i opovrgneš, nego upravo suprotno - da potkrijepiš svoje tvrdnje.

Tvrdnja onoga koga citiraš sebi u prilog, postaje tvoja tvrdnja.

Samo ti je jedan način da se oslobodiš zla kojem si se predao i služiš. A to je da Isusa ponovo priznaš Bogom, i da se odrekneš bogohulnice Ellen White, čiji te je duh i uvukao u sve ovo.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.
To je tvrdio Živanović a ne ja.

Ja to nisam video da li su prodavali meso Srba, ali to se ne izjavljuje tek tako.

A po gadostima koje su ustaše činile, vrlo je verovatno.

Ja Boga imam, i on mi daje svakodnevna iskustva, kroz molitvu, proučavanje njegove reči, i ispunjenje Duhom Svetim.

Ti trebaš da se odrekneš vavilona velikog i njegovih zločina tokom istorije, i pomenutih u NDH.

"I poslije ovoga vidjeh drugoga anđela gdje silazi s neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvijetli od slave njegove.
I povika jakijem glasom govoreći: pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakome duhu nečistome, i tamnica sviju ptica nečistijeh i mrskijeh; jer otrovnijem vinom kurvarstva svojega napoji sve narode;
I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njezine.
I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.
Jer grijesi njezini dopriješe tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njezine.
Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po djelima njezinima: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva puta onoliko" ( otkrivenje 18. 1 - 5 ).

Sad sigurno nećeš.
Ali kada se Gospod objavi uskoro - moraćeš, verujem dragovoljno.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.215

Dakle priznaješ, ti si citirao bolesnog čovjeka i bolesne laži.

To je tvrdio Živanović a ne ja.

Onoga trenutka kada si to citirao u prilog svojim tvrdnjama, to je postala i tvoja tvrdnja. Ne može se više nazad - 'ne može se biti i pošten i je*ben'.

Ja to nisam video da li su prodavali meso Srba, ali to se ne izjavljuje tek tako.

Ovo je pak dokaz da je netko, vjerojatno ustaše, izvadio i u mesnici prod'o tvoj mozak.

Ti trebaš da se odrekneš vavilona velikog i njegovih zločina tokom istorije, i pomenutih u NDH.

A evo ti i Velikog Babilona. To ti je 'crkva' adventista sedmog dana, koja ima zajedničke argumente za pravo na ubijanje djece sa Sotonističkim hramom u Americi. Evo dolje dokaza koje iznosi jedan adventist koji se ne može pomiriti s tim da njegova crkva ubija djecu.


Stalno imajte na umu - 'Veliki Babilon' su svi oni koji su pijani od krvi svetih. A pogledajte dolje krv najsvetijih, najnevinijih - nerođene djece. Veliki

1690955725635-png.161632
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo tvog vavilona velikog.
Ej, bacati male bebe u vis i dočekivati na bajonet.
Pa to je satanističko ludilo NDH i Katoličke crkve.

--------------------

JEZIVA PRIČA NEDELJKA NEĐE GOGE​

U JASENOVCU SAM GLEDAO KAKO USTAŠA BACA BEBU NA BAJONET! Takvo bezumlje nisam mogao da naslikam! Potresna ispovest srpskog slikara​

Kada bi užase Jasenovca mogao da prenese na platno, jasenovački sužanjNeđo Goga (85) naslikao bi kako ustaša prilazi majci i uz osmeh i reči lažne utehe uzima joj detence, koje ona zaštitnički steže u naručju. Naslikao bi kako krvolok hvata tu bebu za nogicu i baca je u vazduh. Nacrtao bi strepnju, beznađe, očaj, ciku... nacrtao bi kako drugi ustaša, cereći se, dočekuje bebu na bajonet. Nacrtao bi rane, krv, krik koji cepa nebo... al' ne može. Kako na bodežu zlikovac vraća majci mrtvo detence, još toplo od njenog zagrljaja. Ne može, jer nikada nije mogao da naslika toliku bol, toliko zlo...

- Nikada nisam prihvatio da naslikam užase Jasenovca, koje jasno pamtim. Pa i to kako ustaša baca dete drugom krvniku na bajonet... Gledao sam to bezumlje više puta, ali nisam imao snage da to naslikam. Nisam mogao to još jednom da preživljavam. Da sam na platno stavio užase logora, to bi bilo shvaćeno i kao umetnička vizija, a to bi bila bleda slika svih tih strahota. Razni funkcioneri komunističke Jugoslavije, pa i general Boško Šiljegović, koji je sa Četvrtom armijom kao politički komesar učestvovao u operacijama za oslobođenje Istre i Trsta, posle rata mi je nudio ogromni honorar i privilegije da naslikam užase ustaških logora, ali nisam mogao - govori za Kurir Nedeljko Neđo Goga (85), najmlađi živi logoraš Jasenovca, slikar i skulptor.


Svedok zločina u Jasenovcu... Neđo Goga (85)

SVEDOK ZLOČINA U JASENOVCU... NEĐO GOGA (85)FOTO: FOTO KURIR/PROFIMEDIA
ODSEKLI MU NOS


Neđo Goga deli sudbinu dece Kozare, gde je i rođen, gde su nemački nacisti i hrvatski fašisti u leto 1942. počinili masovne zločine nad Srbima.

- Iz Beograda smo pobegli od bombardovanja i pošli na Kozaru, u rodni kraj mojih roditelja, ali kad smo stigli, već je bilo kasno. Ustaše i Nemci su već sprovodili etničko čišćenje na Kozari. Posle masovnih pokolja pokupili su nas preživele i uputili nas u Staru Gradišku, u zbirni logor. Tamo smo bili nekoliko meseci, a odatle smo ja, tada četvorogodišnjak, stariji brat i ostala deca prebačeni u Jasenovac, gde sam bio godinu dana - seća se Goga užasavajućeg detinjstva.

Malenom Neđi su u Jasenovcu ustaše bajonetima probijali butine, odsekli su mu nos... Brat Vasa ga je ranjenog, krvavog previjao krpama.

LJUDSKA KLANICA


- Jednom je u Jasenovac došla delegacija Crvenog krsta sa Zapada, koju su ustaše nastojale da ubede da je to radni logor, a ne ljudska klanica. Mališane koje nisu pobili prebacivali su u Sisak, u logor za ubijanje srpske dece, što se retko pominje - priča Goga, koji se seća da su veliki deo mališana odmah po završenoj smotri vratili u Jasenovac, u sigurnu smrt, a da se deo sakrio i ostao u logoru u Sisku, gde je donekle bilo bolje.

U logoru u Sisku su ih ubijali izgladnjivanjem. Trave, seća se Nedeljko, oko bodljikave žice nije bilo. Izgladnela dečica su je u agoniji pojela, svu travu koju su mogla da dohvate.

- Povremeno su pred nas, decu, istresali vreli kazan splačina. U toj nazovihrani redovno je bilo stakla, a to su ubacivale časne sestre. Da u mukama umremo. E, kad oni istresu to vrelo, gladna deca nahrle, počinje vriska do neba. Vrele splačine, borba za hranu. Moj brat je nabacivao tu vrelu kašu na košulju i najpre vadio sitno staklo iz te hrane. Tek bismo posle jeli - priča Goga, a seća se i kako je više puta bio sledeće dete koje treba zaklati, ali neka sila ga je čuvala od jasenovačke kame.

PRIKAZ S NEBA


I spas iz pakla je došao čudom, s neba. Nedeljkova majka Savka bila je na frontu u vreme dok su Neđo i brat bili u logoru u Sisku. Savka je bila u partizanima, pomoćnik mitraljesca, hrabra žena... Sa Mladenom Stojanovićem jedan je od organizatora ustanka na Kozari 1941, kada se srpski živalj podigao na oružje kako bi se spasao od ustaške kame. Jednom, u gluvo doba noći, pred nju je izašla mlada žena sva u belom. Rekla joj je: "Savka, Vaso i Neđo su ti živi, nalaze se u Sisku, u logoru za ubijanje srpske dece. Ako ne dođeš za tri dana, Neđo će ti umreti, a ni Vaso neće dugo." Kako se iznenada pojavila, tako je i nestala. Da stvar bude čudnija, fenomen žene u belom su videli, čuli i njeni saborci. Verovali su da se to ukazala Sveta Petka.

ustaške žrtve, Jasenovac, žrtve ustaša

FOTO: PROFIMEDIA
- Moja majka, koja je preživela rat, to mi je pričala. Živela je u uverenju da smo mi ubijeni na Kozari, jer tamo je retko ko preživeo, a za logor u Sisku do tada nije ni čula. Smatrajući da smo pobijeni, svetila nas je, pucala je na ustaše s rečima: "Ovo je za Vasu, ovo vam je za Neđu!" Odmah je otišla kod komandanta, rekla je da mora ide iz jedinice, a ako je ne pusti, da će dezertirati. Nije imao kud, dao joj je šaku kuna i rekao: "Bog ti upomoć" - seća se Neđo šta mu je govorila majka posle rata.

Majka se presvukla u seljanku, otišla u Gradišku kod prijateljice koja je bila udata za ustaškog oficira. Tražila joj je propusnicu za logor u Sisku. Da joj napišu da je katoličke veroispovesti i da su joj dva sina greškom pokupljena. Molila je da ne piše da joj se deca zovu Neđo i Vaso, jer su to srpska imena.


NIJE ME MAJKA POZNALA

- Kada je ušla u logor, od užasa svet joj se obrnuo oko glave. Maramom je prekrila lice, a deca su vikala: "Teto, uzmite mene." Pitala je da li ima neki Vaso, tražeći sina. Moj brat je došao i pitao može li da ponese brata. Ja sam bio gomila kostiju. Gomila kostiju u slami. Oči su mi bile na sredini glave. Kolena i laktovi lopte, a koske kao šipke pokrivene žutom, zelenom kožom. Kost i koža. Nije me prepoznala. Moj brat Vasa, koji je jedva stajao na nogama, molio je da me on ponese. Uvili su me u krpe i poneli - priča Neđo.

Na izlazu iz logora ustaškinja s puškom zaustavila ih je uvredama.

- Ciknula je: "Srpkinjo!" Majka je pitala zašto je vređa da je Srpkinja. "Nijedna Hrvatica ne bi usvojila takvog kostura", rekla joj je žena u ustaškoj uniformi. Nije ni moja majka ćutala, već je i ona vikala na čuvarku da je - Srpkinja. Pojavio se ustaški časnik i, kada je video dopis iz Gradiške, uzeo je majku podruku i izveo je iz logora i poželeo srećan put - seća se Goga.


Nisu mogli da pobegnu iz Siska jer nisu hteli da ih prime u voz onako smrdljive, prljave, žive leševe.

- Moja majka, jedna od prvih ustanika s Kozare, još jednom je pokazala srčanost i snalažljivost, pa je povikala: "Ko je taj koji staje pred Pavelićeve vojnike?!" Tek tada su nas pustili u voz - seća se Goga.

SVOJE DŽELATE ŽALIM

Stigli do Okučana, odatle do Bosanske Gradiške.


- Smestila nas je na sigurno u Srbac, da vidi da li ćemo preživeti. Creva su iz mene visila. Posle nekoliko nedelja rekao sam: "Ja bi' malo kokošjih nogu", što je bio znak da sam pobedio smrt. Da sam preživeo Gradišku, sabirni logor, godinu u Jasenovcu i gotovo godinu u logoru za srpsku decu u Sisku - kaže Nedeljko Goga, najmlađi živi logoraš Jasenovca.

Deca žrtve ustaša

DECA ŽRTVE USTAŠAFOTO: PROFIMEDIA
Preživeo je čudom. I mada su ga ustaše šutirale u mošnice, kao i mnoge druge dečake Srbe u logorima smrti kako ne bi imali dece, on je otac jednojajčanih bliznakinja. Završio je studije likovne umetnosti. Usavršavao se. U Minhenu slikarstvo, u Beču skulpturu. Život ga nosi i na Tibet, gde kod dalaj-lame, vođe tibetanskog budizma, traži mir i način da se oslobodi od strahovitih trauma. Na Tibet je 1956. otišao na štakama, a vratio se sa štapom i sa mnogo više mira u duši. Veliki deo života proveo je na studijskim boravcima na Bliskom i Dalekom istoku.

I danas pamti svaki jezivi detalj iz ranog detinjstva. U duši nosi mir.


- Ne mrzim Hrvate, ni ustaše. Ne mrzim ih, jer onaj koji mrzi, taj trpi. Ne mrzim ih, ja ih žalim - kaže na kraju slikar Nedeljko Neđo Goga, jasenovački sužanj, koji je preživeo užase Jasenovca, ali nije mogao da ih naslika.

MUČENJE: NISU IH DO KRAJA ZAKLALI
- Jednom smo u Jasenovcu ušli u neku šupu. I videli dvojicu ljudi koji sede i nešto pričaju. Mi smo prilazili, a oni nam rukom pokazuju da odemo, da ne dolazimo do njih. Vidimo da rukom pritiskaju vrat. Zaklani su. Kroz prste im teče krv i sliva se po grudima... Ustaše su iz klale, ali ih nisu ubili, ostavili su ih da se muče. Mi smo zgroženi izašli - seća se Nedeljko užasa Jasenovca.
Kliknite za proširenje...
Kliknite za proširenje...
SESTRU SILOVALI I UBILI: KRV NA DEVOJAČKIM KIKAMA

Gledao je Neđo kako mu stariju sestru siluju i kolju ustaše na Kozari.


- Brat i ja smo se krili u žbunju, a naša starija sestra na nekom putu. Videle su je ustaše, uhvatile, brat mi je držao ruke na ustima da ne vrisnem. Oni su je silovali tu, na putu. Otimala se i vrištala, onda su je zaklali, a mi smo gledali. Krv joj je padala na kike, na prašini. Njene kike, njen vrat bili su krvavi, krv u prašini koja stvara blato. Dugo me je posle rata proganjala ta slika kose upletena u kike, koje su me podsećale na moju jadnu sestru - seća se Goga.

Do svoje 14. godine slamarica mu je uvek bila mokra. Vrištao je u snu: "Bežite, evo ih!"
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.215
Kakve veze imaju zločini u ratovima sa ovim pričama "katolici i adventisti"?

Moja nakana je bila, a i dalje je, govoriti o zločincima lažovima. Nisu zločinci samo oni nekoga ubiju, zločinci su i oni koji svojim lažima (kao Laodikeja ovdje) truju ljude i od njih u budućnosti stvaraju ubojice.
 
Natrag
Top