Kraljevo: 40% skuplje grejanje

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Kraljevo: 40% skuplje grejanje[/h]



Kraljevo -- U Kraljevu je grejanje sada 40 odsto skuplje. U "Toplani" tvrde da je nova cena od 90 dinara po kvadratu u skladu sa uredbom Vlade Srbije.


1806_ocp_w380_h300.jpg



Demokratska stranka prikuplja potpise građana da bi se smanjila cena grejanja.
Nakon štanda na ulici, kraljevačke demokrate su krenule u kampanju "od vrata do vrata". Milan Vučetić, zamenik šefa odborničke grupe, kaže da žele da sakupe što više potpisa i predaju ih gradskoj vlasti sa zahtevom za nižu cenu grejanja.

"Ono što u redovima Demokratske stranke provejava kao realna cena za grejanje je iznos od 75 dinara, imajući u vidu subvencije koje koristi Toplana od strane gradskog budžeta", rekao je Vučetić.

"Toplana" greje oko 8.000 kuća i stanova u gradu na Ibru. U DS-u tvrde da su skupili više od 1.000 potpisa. Kraljevčani s kojima smo razgovarali smatraju da je cena od 90 dinara za kubni metar previsoka.

U kraljevačkoj "Toplani" kažu da grejanje u tom gradu nije poskupelo poslednjih godinu i po, ali i da je nova cena u skladu sa uredbom Vlade Srbije.

"Da li je moguće sniziti cene? Moguće je sniziti cene, ali u tom trenutku morate desetine miliona dinara da subvencionišete iz budžeta i zaista se postavlja pitanje da li zbog 30 ili 40 posto građana ceo grad treba da subvencioniše tu populaciju", kaže Jovan Nešović, zamenik direktora "Toplane".

Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović kaže da grejanje neće pojeftiniti.

"Podsećam vas da su i Gradsko veće i skupština doneli tu odluku. Ta odluka je sigurno jedna od najtežih. I kao gradonačelnik i kao čovek nisam srećan zbog toga", rekao je gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović.

Kako tvrde u kraljevačkoj "Toplani", s naplatom nemaju problema, a građani i privreda duguju ukupno oko 70 miliona dinara.



Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top