Šta je novo?

Kragujevac smanjuje broj uprava

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Kragujevac smanjuje broj uprava


Kragujevac -- Kragujevački odbornici odlučuju o smanjenju gradskih uprava sa 11 na dve, čime bi trebalo da se poveća efikasnost administracije i smanje godišnji troškovi.


kragujevac-02.jpgPredlog odluke o gradskim upravama iniciralo je gradsko veće, a odbornici će ga razmatrati na redovnoj sednici kragujevačke Skupštine, zakazanoj za danas.

Prema predlogu o novoj organizaciji, ubuduće bi postojale Uprava za budžet i poreske prihode i Uprava za poslove lokalne samouprave i opšte uprave koja bi, praktično, objedinila sve dosadašnje.

Služba za internu reviziju grada Kragujevca kontrolisala bi, ne samo trošenje para iz budžeta, već i u javnim preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava.

U obrazloženju predloga odluke o gradskim upravama, pored ostalog, navodi se da bi nova organizaicja omogućila veći stepen kontrole odgovornosti, ali i efikasniju i ekonomičnije obavljanje posla.

U materijalu za redovnu sednicu Skupštine, koji je dostavljen odbornicima, ali i medijima, navodi se da bi u okviru gradskih uprava mogle da se, za pojedine oblasti, obrazuju unutrašnje organizacije jedinice, te i da bi gradskog revizora, koji bi bio izabran na javnom oglasu, postavljalo gradsko veće na period od pet godina.

"Novom organizacijom gradske uprave svakako će biti odredjenoj broja zaposlenih koji će biti tehnološki višak" izjavio je lokalnoj televiziji član gradskog veća Nebojša Vasiljević.Izvor:
B92.net
 
Top