Šta je novo?
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.180
Htio bi upoznati sve o svojem shvaćanju bolesti korone ili covid gripe.Govorim iz osobnog iskustva jer sam je prebolio i za sad sam valjda neko vrijeme imun.Bolest je podmukla i nemojte se zavaravati dok je ne pokupiš neznaš što je to.Sva sreća da mi je moj organizam se pokazao vrlo otporan na taj virus,inače imam problema sa upalama grla i temperaturama od 40 C gdje se ne mogu pomicati nego ćekam pomoć naj bližih ali vjeruj te mi da ta korona je puno ogavnija i teža bolest.Ovo su moji simptomi koji su kasnije testirani i pozitivno potvrđeni od službenih i stručnih institucija.Prvu promjenu koju sam osjetio u svom organizmu je bila slabina koja je dolazila iz želudca povremeno i nije trajala više od pola sata a ja sam to pripisivao reko promjeni vremena ili virus.I tako dva dana,mjerijo ja temperaturu 36,2 sve u normalno.Potrefilo se da sam imao liječnički pregled gdje sam se požalio doktoru na čudan osjećaj u organizmu s tim da sam mjerio temperaturu i bez.Odgovor je bio isto da nemaš možda poblema sa želudcom.Bilo jutro 8 sati da bi u 10 sati osjetio slabinu te reko da izmjerim tem. ono 37,2.Šta je to bez veze nisko da li da zovem doktora ili ne na tako nisku tep. stvarno mi je izgledalo glupo.Ipak odlučim i nazovem svog doktora te mu kažem kako se osjećam i tem. na što mi on odma odredi terapiju na uštreb stare bolesti i da mi anti biotik te odredi izolaciju što se pokazalo jako dobro, te me prijavi na testiranje na koronu.Obavim testiranje a sljedeći dan me zove moj doktor da mi kaže da su nalazi pozitivni i da moram u ilozaciju.Eto tako se ja razbolio ali nije toliko bitno koliko ovo drugo.
Bolest je stvarno pogana ja nisam imao tako strašan osjećaj jednom tem. 37,5i 38 popio tapletu za temp. i to je to,ali tri tjedna sam osjećao naglu promjenu kao slabina ,malaksavost i na povraćanje koje je trajalo najviše do 30 min.,što više ležiš veći umor,umoran non stop.Na svu sreću nisam nikoga zarazio.Ali da to ne bi bila lijepa slika isti poznanik i prijatelj od kojeg je na kraju kad smo zbrojili krenulo, mlad 54 g. ne možeš vjerovati tri tjedna je imo tem. 39 C ,dobijo upalu pluča i završio na kisiku, skoro raspiratoru.Trebalo mu je četri tjedna da se oporavi,koma.Još ponekad dobijem napade slabine iako sam u koroni vježnbao sa utezima leptir spravom.Korona je stvarno podmukla bolest nemojte je pocjenjivati .Da kašljo nisam i bez okusa nisam osto,šmrco nisam a u nosu sam imo osjećaj da je sve idealno čisto za udisanje samo što je osjećaj bio kao da udiem kroz nos suhi zrak na minus npr.-15 sve prohodno ali bez nekog osjećaja jer nosnice djeluju ko smrznute.Bolest je opaka kako za koga,ali nije bezazlena i nemojte olako shvaćati iako je za mene ispala bez. da je tako za sve nek se odma razbole,ja sam je isto podcjenio zato sam i ovo napisao.nema tu zavjera i pametovanja ,za nekog stvarno može biti pogubna.Prdržavajte se sigurnosnog razmaka i maski,ne daj bože ako je pokupite budete i sami vidjeli da je to bitno i da nemate nekog na savjesti zbog svog nemarnog postupka.Jako bitna stvar dok ti se ne desi jer nemaš tog osjećaja i razmišljanja za to.Svi se budemo zarazili ali nek bude postepeno i sigurnije, možda dotad dođe cjepivo.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.12.2020
Poruka
73
Pozdrav kako su mediji glavni u svemu o korona virusu a nisu objektivni pa bi postavio jedno pitanje o kome priča cijela XY. Kažu da je stanje u Srbiji alarmantno da je do sad umrlo 20 tisuća ljudi i od toga oko 150 doktora i medicinskih sestara. Ako ima netko tko je upoznat sa situacijom da odgovori i kakav je trenutno život sa koronom.
 
Top