Kopiranje texta sa drugih sajtova

Učlanjen(a)
03.01.2014
Poruka
32
Treba mi strucna i pouzdana informacija pravilo oko kopiranja texta sa drugog sajta sve-oko
texta treba da kopiram pomocu misa(Desni klik, pa "Copy") ali ono Kopiranje zabranjeno ;). 3 ... Desni klik.dobro mi dosao vas savet.

UPLOADER
Učlanjen(a)
27.05.2013
Poruka
1.908
U tom slučaju ja koristim web2pdf sajt !
Kompletnu stranicu prebeci u pdf !
Pa posle obrađuješ nekim od alata koje imaš !

Evo nešto sa youtube !
Ko koristi chrome !

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.396
Zatamnis levim klikom tekst koji hoces,ides an to desni klik i kopi,onda u Word i tamo paste.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.193
Treba mi strucna i pouzdana informacija pravilo oko kopiranja texta sa drugog sajta sve-oko
texta treba da kopiram pomocu misa(Desni klik, pa "Copy") ali ono Kopiranje zabranjeno ;). 3 ... Desni klik.dobro mi dosao vas savet.

Na nekim sajtovima to ne možeš na taj način ni kopirati nego se moraš snaći na drugi način ;) . npr print pa copy ;)
Zavisno od pretraživača. Evo na klipu je veoma jednostavno objašnjenje.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.396
Mali gde ima takvih da ne dopustaju kopiranje.Tu moze na desni klik pa isto zatamnjivanje,pa sacuvati kao "Save Images",kao sliku.to opet moze da se obradi u Wordu i imas takst koji ti treba.Doduse ima sajtova,gde nedaju nikakvo kopiranje,zbog komercijale.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.079
Moze se to uraditi na vise nacina, koriscenjem developer opcija u browser-u ili blokiranjem java skripti. Mozda i ovo moze pomoci, mada nisam probao:
Kod:
https://chrome.google.com/webstore/detail/enable-right-click/hhojmcideegachlhfgfdhailpfhgknjm?hl=en

Natrag