Kompjuter ne prepoznaje digitalni fotoaparat ni karticu

Učlanjen(a)
19.06.2014
Poruka
3
Imam komp sa Windovs 7 ultimat OS,do pre neki dan sam sa Canon PoverShot 460 skidao fotografije bez greške.Narednog dana komp. ne prepoznaje aparat.Izvadio sam karticu i uključio čitač akrtice u komp.,onkaže da snima softver ali prekine i ne prepoznaje ni čitač.Šta može biti razlog.Na drugom kompu čitač funkcioniše uredno.

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.251
Imam komp sa Windovs 7 ultimat OS,do pre neki dan sam sa Canon PoverShot 460 skidao fotografije bez greške.Narednog dana komp. ne prepoznaje aparat.Izvadio sam karticu i uključio čitač akrtice u komp.,onkaže da snima softver ali prekine i ne prepoznaje ni čitač.Šta može biti razlog.Na drugom kompu čitač funkcioniše uredno.

Ako na drugom kompu radi normalno nameće se zaključak da je taj windows sheban ili da imaš problem sa usb portovima...

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
imam problem sa drajverom ya foto aparat.KažeReinstall the drivers i jošProblem vith PnP
Kada prikljucis fotoaprat, idi na start dugme, u search bar kucaj device manager(mozes samo device pa pronadji u listi). Trebalo bi, ukoliko drajver nije dobar da imas negde zuti trouglic na odredjenom uredjaju. Idi desni klik na taj uredjaj i idi opciju uninstall, ukoliko te pita da li zelis da izbrises drajver za taj uredjaj prihvati. sacekaj da se zavrsi proces, pa zatim idi na poslednju ikonicu gore, videces pise scan for new hardware(znaci i dalje si u device manager), zatim bi trebalo da sistem pronadje uredjaj i pokusa da instalira drajver, za ovo je potrebno da budes povezan na internet.

Učlanjen(a)
19.06.2014
Poruka
3
Postupio po savetu ali kada kliknem desni klik na ikonu nema opciju uninstal.sada ne prepoznaje ni čitač kartice..Kada sam u device manageru ima ikona na kojoj piše ''Bogdan PC'' sa žutim trouglom .Pretpostavljam da ću morati da ubijem OS i instaliram novi

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Postupio po savetu ali kada kliknem desni klik na ikonu nema opciju uninstal.sada ne prepoznaje ni čitač kartice..Kada sam u device manageru ima ikona na kojoj piše ''Bogdan PC'' sa žutim trouglom .Pretpostavljam da ću morati da ubijem OS i instaliram novi
Trebalo bi da kliknes na Bogdan pc:
devman.png

U mom slucaju Halle-On, zatim mozes da napravis screenshot i pokazes nam sliku pa cemo videti sta sve fali. ne mora da znaci da je sistem ostecen, moguce je da samo fale neki drajveri koje si mozda greskom obrisao ne znajuci cemu sluze. Mozes takodje pokusati na svakom mestu, gde se nalazi zuti trouglic, ici na prvu opciju i windows ce pokusati da pronadje pronadje drajvere iz svoje baze podataka. E sad u slucaju da nisi sam obrisao, postoji mogucnost da imas neku infekciju pa zbog toga gubis podatke... Takodje moze biti jos drugih uzroka ali za sad probaj ovo :)

Natrag