Koliko su stvarno različiti muškarci i žene?

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Koliko su stvarno različiti muškarci i žene?

Muškarci i žene imaju samo deset odsto karakternih sličnosti. Zato, ako se uzme u obzir ovaj naučni podatak,muškarci i žene i jesu kao sa različitih planeta.

22381_shutterstock_84056905_iff.jpg

Naučnici su otkrili procenat sličnosti u osobinama ličnosti, pa psihološki gledano, može se reći da su žene s Venere, a muškarci s Marsa.

A kada je reč o ostalih 90 odsto osobina ličnosti, rezultati su nešto očekivaniji. Žene su, na primer, osetljivije i toplije dok su muškarci emotivno čvršći i dominantniji.

- Postoje zaista velike razlike u osobinama među polovima. Očekivao sam da će se preklapati sličnosti u osobnostima muškaraca i žena. Na moje iznenađenje, ali i iznenađenje mojih kolega, razlike su ogromne - rekao je dr Paul Irwing sa Univerziteta Manchester.

Istraživanje je obuhvatilo 10.000 ljudi. U fokusu je bilo 15 osobina ličnosti. Autori projekta su italijanski psiholozi.

Blic Žena

Član
Učlanjen(a)
12.01.2012
Poruka
3
Razlika je su po meni izuzetno male,mislim da postoji dosta vise slicnosti..ne znam sta bih ti konkretno rekao ali tema je jako zanimljiva..npr.moja devojka i ja smo jako slicni ali se dosta razlikujemo po nekim ne bitnim stvarima..mislim da se neke velike razlike izmedju muskaraca i zena ne primecuju i da cak ni ne postoje..ali naglasavam velike..to moze biti nesto beznacajno..sto se tice osobina to je ok..svi se hvala bogu razlikujemo..tako..

Natrag